Pańska skórka, trupi miodek i inne słodycze z cmentarza. To warto wiedzieć o przysmakach z różnych regionów Polski

Przysmaki na Wszystkich Świętych z różnych regionów Polski
Przysmaki z różnych regionów
Źródło: Dzień Dobry TVN
Ola Juszkiewicz, ekspertka kulinarna i zwyciężczyni dziewiątej edycji MasterChefa, podzieliła się z nami swoją wiedzą na temat tradycyjnych przysmaków, które można znaleźć na cmentarzach w różnych regionach Polski. Rury zwane dachówkami, pańska skórka czy trupi miodek. Co jeszcze można kupić na przycmentarnych straganach w okresie Wszystkich Świętych?

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości