winogrona

    winogrona

    Marynowanie pozwala nie tylko przedłużyć przydatność produktu do spożycia. W wielu przypadkach zapewnia wyrazisty smak i umożliwia stworzenie świetnej przekąski czy dodatku do obiadu. Jako że jesteśmy zwolennikami kiszenia i marynowania wszystkiego, co się da, tym razem dzielimy się przepisem na marynowane winogrona.

    Jakie potrawy można przygotować z liści winogron? Jak kisić liście winogron? A jak smakują blanszowane liście i jakie są ich właściwości odżywcze? Mikołaj Rey, nasz odkrywca smaków, szczególnie poleca gołąbki w liściach winogron. Lubicie gołąbki?

    Andrzej Polan i Sylwia Gruchała przygotowali dziś dla Państwa potrawy inspirowane jesienią: gęś pieczoną z warzywami, zapiekankę ziemniaczaną z kapustą oraz ciasto z winogronami. Smacznego!

    Pasjonat kuchni i smaków. Polski arystokrata wychowany we Francji. Potomek tego Mikołaja Reja. Gruzja rozsmakowuje się w pomidorach, arbuzach, melonach, winogronach i w bakłażanach. Jaka potrawa trafiła przez żołądek do serca Mikołaja?