Jak zrobić krem z białych szparagów z pieczoną botwinką, makaron rigattoni z brokułem, czosnkiem, szpinakiem i ziołowym pesto, a także pulchne naleśniki z karmelizowanym bananem i bitą śmietaną?
Jak zrobić wytrawne kopytka z pesto na bazie czosnku niedźwiedziego i ze szparagami, ciasto maślane z wiosennymi owocami, polewą karmelową i bitą śmietaną, a także pizzę na maślankowym sosie ze szparagami i wiosennymi warzywami?
Jak przyrządzić chrupiącą rzodkiewkę z różnymi sosami, krem selerowy z sałatką na bazie łodygi, sałatkę z młodymi warzywami i kurczakiem, a także truskawki macerowane z syropem z kwiatów bzu i miętą?
Nareszcie, po długim okresie zimy, mamy szansę urozmaicić swoją dietę o produkty, które łatwo kupimy lokalnie. Jak więc jeść sezonowo? Jakie owoce i warzywa wybierać w marcu? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.
Zimowe wieczory to czas, gdy szczególnie trudno jest nam utrzymać zdrowe nawyki żywieniowe. Krótkie dni, brak słońca i chłód sprawiają, że częściej sięgamy po wysokokaloryczne przekąski i comfort food. Jednak w 5PD wiemy, że właśnie w tym okresie odpowiednie odżywianie jest kluczowe dla naszego zdrowia i samopoczucia. Poznaj sprawdzone sposoby na utrzymanie motywacji do zdrowego odżywiania zimą.
W kuchni Dzień Dobry TVN bohaterką tym razem jest pyszna, zdrowa kapusta i jej odmiany. Poniżej przepisy na krem z czerwonej kapusty z kozim serem, japońskie naleśniki „Okonomiyaki” z kapusty włoskiej z łososiem i kwaśną śmietaną, stek z młodej białej kapusty z pastą miso i białą kiełbasę pieczoną na kapuście kiszonej z chorizo, białą fasolą i krewetkami.