Rozstrzygnijcie ten coroczny spór. Sałatka jarzynowa z groszkiem czy z kukurydzą? Weź udział w sondzie
Trudo wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Na przestrzeni lat stała się kulinarnym klasykiem, który tak naprawdę w każdym domu nieco inaczej smakuje. Jedni dodają do niej kukurydzę, inni jabłka czy cebulę. Co powinno znaleźć się w tradycyjnej sałatce jarzynowej?
Świąteczny piernik ucierany - przepis krok po kroku
Świąteczna kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest różnych przepisów na pierniki. Nigdy jednak za wiele kolejnych wariacji. Tym razem dzielimy się prostym przepisem na piernik ucierany. Sprawdź, czym się różni od innych i jak go zrobić krok po kroku.
Pomysły na domowe, świąteczne wędliny. Proste przepisy szefa kuchni
Biała kiełbasa, maślana szynka z indyka i galantyna drobiowa - nic tak nie smakuje w święta jak domowa, własnoręcznie robiona wędlina. To, jak ją przygotować pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Grabski, miłośnik mięsiw i tradycyjnego polskiego jedzenia.
Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem. Poznaj przepis Darii Ładochy
Sałatka jarzynowa na co dzień i od święta. W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha, Koło Gospodyń "Malowane Szminką" i sam Antek Smykiewicz rozważali nad najlepszym smakiem sałatki jarzynowej. Poznajcie przepis Darii Ładochy na tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem. Daria zdradziła też, kilka swoich sprawdzonych sposobów i patentów na tę tradycyjną potrawę.
Zdobienie bożonarodzeniowych pierniczków to tradycja niemniej popularna, niż ich pieczenie. Mimo że nie każdy jest zdolnym cukiernikiem, dekorowanie wypieków można z łatwością zmienić w rodzinną zabawę. Jak to zrobić? Demonstrację przeprowadzi mistrzyni cukiernictwa Iga Sarzyńska i jej mali pomocnicy.
Świąteczny karp w kilku odsłonach - smażony, duszony i burger. Przepisy Mikołaja Reya
Wiele osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej bez tradycyjnej potrawy z karpia. W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey pokazał, jak przygotować: karpia duszonego i karpia smażonego. Na naszym stole pojawił się także burger z karpia.
Przepis na uszka z grzybami według Agnieszki Kręglickiej
Barszcz czerwony z uszkami lub grzybowa z uszkami to jedno z tradycyjnych dań wigilijnych. W kuchni Dzień Dobry TVN krytyk kulinarny i restauratorka, Agnieszka Kręglicka pokazała, jak przygotowuje się pyszne uszka z grzybami.
Przepis na barszcz wigilijny na zakwasie według Mikołaja Reya
W kuchni Dzień Dobry TVN Mikołaj Rey przygotował świąteczne dania z buraków. Na naszym stole pojawiły się: barszcz wigilijny na zakwasie, łosoś marynowany w burakach, przekładaniec z buraka i koziego sera, a także panierowane kostki z buraka z serem pleśniowym, orzechami i gruszką w occie.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Piotr Kucharski. Nasz kucharz przygotował typowe świąteczne potrawy, ale w nieco lżejszej wersji. Co powiecie na sernik na spodzie z kaszy gryczanej?
W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski podpowiada, jak przygotować świąteczne pierniczki. Kiedy je upiec, by na Święta Bożego Narodzenia były wystarczająco kruche?