przepisy na pierogi

    przepisy na pierogi

    Jak zrobić dobre pierogi z kapustą i grzybami, które tradycyjnie pojawiają się na wigilijnym stole? Domowe pierogi z kapustą i grzybami podaje się w towarzystwie czerwonego barszczu, lub ze skwarkami. Poznajcie przepis na pyszne pierogi! Anna Kalczyńska postanowiła dowiedzieć się, gdzie powstają najlepsze pierogi w Warszawie.

    Na półkach księgarń właśnie pojawiła się pierwsza książka kucharska Kasi Bosackiej. Czy znawczyni zdrowej żywności wykorzysta swoje polonistyczne wykształcenie i zajmie się pisaniem na stałe? Być może, ale zanim to nastąpi odwiedziła kuchnię Dzień Dobry TVN i ulepiła bajecznie kolorowe pierogi.

    W kuchni Dzień Dobry królował Jaś Fasola ;) A to dzięki pani Janinie Molek i Mikołajowi Reyowi, którzy przygotowali dla nas: fasolowy cwibak z bakaliami, zupę fasolową z Molkówki, pierogi z fasolą oraz pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem.

    Paweł Zając, szef kuchni jednej z warszawskich restauracji, przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN polskie potrawy: pierogi z kaszą gryczaną i dudkami cielęcymi, czerwone pierogi ze szpinakiem i bryndzą, pyzy z mięsem i pierogi leniwe. A na deser podał placek z jabłkami i polską pana cottę, czyli leguminę. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!

    Z okazji 25-lecia wolnych wyborów w Polsce Jakub Kuroń - wnuk Jacka Kuronia w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które często gościły na stole w mieszkaniu dziadka w czasie spotkań opozycjonistów z czasów PRL. Był więc strogonow, pierogi ruskie Kuroniów i wątróbka po żydowsku.

    Odrobinę Ukrainy zagościło w kuchni Dzień Dobry TVN. A to za sprawą Anieli Redelbach, która przygotowała specjały naszych wschodnich sąsiadów: syrnyky, kruczenky, pierogi z rabarbarem i pierogi z ziemniakami i grzybami.

    Podczas tradycyjnej polskiej Wigilii nie może zabraknąć śledzi, czerwonego barszczu, pierogów czy świątecznych słodkości. W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie zabraknie. Mistrz smaku Andrzej Polan przygotował dziś swoją autorską wigilijną wieczerzę: śledzie w curry, oleju i musztardzie, czerwony barszcz, ciasto na pierogi, a na deser mus z mleczka makowego z morelami w amaretto. Smacznego!