Twardy, długodojrzewający ser to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i dodatek do dań śniadaniowych, lunchu czy kolacji. Swoje przepisy na potrawy z tym smacznym dodatkiem zdradził w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie? Skorzystaj z pomysłów Martyny Chomackiej i przygotuj zdrową granolę, omlet jak suflet, Bahn Mi lub szakszukę. Ekspertka zapewnia, że wszystkie propozycje są niezwykle pyszne i zdradza kilka trików, o których niewiele osób wie.
Anglicy nie znają dobrze naszych specjałów, dlatego Zuza Zak – Polka, która mieszka w Wielkiej Brytanii od 8. roku życia postanowiła napisać dla nich książkę kucharską z przepisami kuchni polskiej. Zaprosiliśmy ją do Dzień Dobry TVN, aby zaprezentowała nam swój talent kulinarny. Przygotowała m.in. zupę grzybową, omlet i podpłomyki.
Często brakuje nam pomysłu na śniadanie i przygotowanie śniadania kończy się na zrobieniu nudnych kanapek. W kuchni Dzień Dobry TVN Beata Śniechowska zdradziła przepisy, dzięki którym śniadanie stanie się ulubionym posiłkiem dnia całej rodziny. Zobaczcie jej przepisy na: omlet cesarski, jajecznicę z duszonymi rzodkiewkami, sałatkę chlebową z tuńczykiem, budyń bananowo-jaglany i owsiankę. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni drugiej edycji programu MasterChef Beata Śniechowska, jej partner Maciej Krysmalski oraz ich 13-miesięczny syn Marcel przygotowali obiad dla małych i dużych. Na stole pojawiły się: gołąbki, jogurtowe placki i hiszpański omlet.
Sezon na jabłka w pełni, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni Andrzej Polan przygotował smakowite desery z tym właśnie owocem. Mieliśmy więc okazję skosztować szarlotkę, omlet z jabłkami do góry nogami oraz kruszonkę z jabłkami. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Dawida i Alicję Białowąs. Pasjonaci i propagatorzy diety Paleo przygotowali takie pyszności jak: omlet owocowy, frittatę z krewetkami, burgery z awokado, a na deser brownie z batatów. Na czym naprawdę opiera się ta dieta? Co dobrego może nam ona dać? Co Wy na to ?:)
Daria Ładocha odwiedziła w Koninie rodzinę Ani. Razem przygotowały wielkanocne dania bazujące na jajach, ale w wersji fit. W kuchni Pani Ani powstały takie potrawy jak: sałatka jajeczna, omlet biszkoptowy, pasta jajeczna.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowała mistrzyni MMA Joanna Jędrzejczyk. Pomagał jej osobisty dietetyk Jakub Mauricz. Jaki jest sekret diety Asi? Czy wiedzieliście, że mistrzyni lubi jeść boczek? Na naszym stole znalazły się takie potrawy jak: risotto z orzechami i rodzynkami, koktajl jajeczno-owocowy i omlet szpinakowo-brokułowy.
W ramach akcji 5 porcji zdrowia mistrz kuchni Andrzej Polan, aktorka Katarzyna Glinka i blogerka kulinarna Ilona Kozioł przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN propozycje zdrowych śniadań, w których znalazły się warzywa, owoce i soki. Oto co pojawiło się na naszym stole: lniano-otrębowy omlet z bakaliami, chrupiąca grzanka z pastą jajeczną i warzywami z patelni oraz chrupiące warzywa z pieczonym kurczakiem. Smacznego!
Dzień Dobry TVN to, jak mówi Anna Kalczyńska, jedyny program, w którym zaglądamy ludziom do lodówek. W naszej lodówce, w kuchni Dzień Dobry TVN, ambasadorzy akcji 5 porcji zdrowia: Andrzej Polan i Katarzyna Glinka znaleźli mnóstwo owoców i warzyw. Czy wiecie, ile owoców i warzyw powinniśmy jeść każdego dnia? Skorzystajcie z naszych przepisów na: omlet biszkoptowy "do góry nogami" z jabłkami, brokuły smażone na patelni z orzechami, masłem i miodem oraz pieczony filet z indyka w warzywach z sałatą rzymską. Smacznego!
Mariusz Totoszko i Justyna Tomańska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali: kruche ciasteczka z truskawkami, pieczone jajka po florencku, omlet z groszkiem, kozim serem i rukolą oraz jagody amerykańskie i jeżyny z miodem, migdałami i jogurtem greckim. Smacznego!
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN gościmy blogerkę kulinarną Joannę Prus, która w ramach doskonale Wam znanej akcji "Zboże smakuje i Inspiruje", przygotuje potrawy ze zbożem w roli głównej. Skorzystajcie z jej przepisów na: omlet z płatkami, sałatkę z kaszy gryczanej, suszonych pomidorów, kaparów i fety, puszyste ciasto ze śliwkami na oleju i klasyczny makaron z leśnymi grzybami.