mazurek

    Portal Taste Atlas stworzył ranking stu najpopularniejszych ciastek na świecie. Pierwsze miejsca otrzymała Pavlova,

    Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? Mazurek z białą czekoladą, cytrynowy, kajmakowy oraz orzechowo-czekoladowy - który wybierasz? Sprawdź proste przepisy na wielkanocne ciasto.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChefa - Beata Śniechowska - przygotowała trzy inspirujące przepisy. To idealne dania na święta wielkanocne. Sprawdź, jak przygotować mazurek z konfiturą z czarnej porzeczki i bezą, białą kiełbasę w sosie musztardowo-chrzanowym z piklowaną cebulą oraz szparagi z jajkiem w koszulce, twarożkiem i masłem chili. 

    Mazurek wielkanocny - jak go przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach wraz z Tosią Kozyrą i Leną Walewską z MasterChef Junior przygotowały świąteczne ciasta. Który przepis podoba się Wam najbardziej? Jaki powinien być mazurek zdaniem EuGeniusa? Zobaczcie!

    Czy wyobrażacie sobie Wielkanoc bez pysznych deserów? My też nie! Dlatego wybraliśmy dla Was kilka przepisów spośród świątecznych słodkości proponowanych przez Annę Starmach i Annę Lewandowską. Zobacz, jak zrobić paschę z bakaliami, sernik, babkę cytrynowo-pomarańczową, tiramisu, makowiec i mazurek daktylowo-czekoladowy.

    Na świątecznym stole - poza żurkiem, sałatką jarzynową czy jajkami - muszą się znaleźć słodkości. Przygotowanie domowego mazurka wcale nie jest trudne. Jak go zrobić i czym ozdobić? Swoje patenty na słodkie świąteczne dekoracje zdradziła w Dzień Dobry TVN Anna Pietrzak-Gryc, cukierniczka.

    Mazurek kajmakowy z pewnością zachwyci wszystkich przy wielkanocnym stole. Jest prosty w wykonaniu, dlatego może go upiec każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych. Dzięki masie kajmakowej i bakaliom smakuje wyśmienicie.

    Mazurki nieodłącznie kojarzą się ze świętami wielkanocnymi. Rodzajów tego ciasta jest mnóstwo, proponujemy zrobić kajmakowy, wiosenny z daktylami oraz czekoladowo- orzechowy. Sprawdź przepisy Sebastiana Olmy.

    Wielkanocne wypieki. Święta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc zabrać się za desery, które uprzyjemnią nam święta i zachwycą nasze podniebienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i aktorka Magdalena Wójcik przygotowały propozycje przepysznych ciast wielkanocnych. Oto one: mazurek śliwkowo-czekoladowy, małe babeczki drożdżowe z lukrem, biszkopt z makiem i serniczki bakaliowe. Palce lizać! Jakie jest Wasze ulubione ciasto?

    Mazurki wielkanocne to jeden z obowiązkowych deserów na święta wielkanocne. W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach wraz ze swoimi pomocnikami z MasterChef Junior przygotowała mazurki. Wyobrażacie sobie wielkanocny stół bez mazurka? My też nie! Zobaczcie, mazurki w wykonaniu Ani, Gabrysi i Norberta. Co powiecie na mazurka z białą czekoladą i wiśniami, mazurka czekoladowo-śliwkowego oraz mazurka cytrynowego?

    Ciasta wielkanocne w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak przygotować wielkanocny sernik, babkę i mazurek? Opowiedział o tym mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Towarzyszyli i pomagali mu Karol Okrasa i Pascal Brodnicki. Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów.

    W kuchni Dzień Dobry TVN: Beata Kartowicz i... babka wielkanocna, mazurek czekoladowy, barszcz biały, jajka faszerowane. Poznajcie przepisy na te wielkanocne przysmaki!

    W kuchni Dzień Dobry TVN, duet "Reakcji łańcuchowej", Aneta i Piotr przygotowali dania bazujące na jajkach. Podpowiedzieli także, jak sprawdzić czy jajo jest świeże? I czy kupować jajka z oznaczeniem "0"? "1" czy "2"?

    W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy miłośniczkę i pasjonatkę słodkich wypieków Kingę Filipowicz. Dzięki niej mogliśmy spróbować mazurka czekoladowego, mazurka kawowego z solonym karmelem, koszyczki bezowe z lemon curd i babeczki jogurtowe z cytryną. Palce lizać!

    Agnieszka Jastrzębska spytała gwiazdy o ich popisowe świąteczne dania. Zobaczcie jakie potrawy przygotowują na święta: Edyta Herbuś, Klaudia Halejcio, Joanna Jabłczyńska, Aneta Zając i Agnieszka Kaczorowska.

    Święta tuż tuż, a wiec to najwyższa pora, by przygotować wielkanocnego mazurka. Jakie będę nam potrzebne do tego składniki? I czym udekorować świąteczny wypiek?