Piotr Kucharski w Dzień Dobry TVN pokazał swoje pomysły na pyszności z dodatkiem jogurtów roślinnych o smaku mango, kokosa i naturalnym.
Zobacz, gdzie ich szukać.
W sezonie wiosenno-letnim szczególną uwagę zwracamy na naszą dietę. Część osób chcąc zrobić formę przed wakacjami, zaczyna się odchudzać i regularnie ćwiczyć. Jednym z polecanych produktów są jogurty. Dostarczają niezbędne nam białko, są niskokaloryczne, a także bogate w wapń i bakterie probiotyczne. Jest jednak jedno, ale. Przed zakupem produktu należy czytać skład. Na co zwracać uwagę? O tym opowiedziała nam Justyna Marszałkowska-Jakubik, dietetyk.
Lody czy mrożone jogurty mają zadowolić nasze podniebienia i choć na chwilę przynieść ukojenie. Sęk w tym, że ostatni z wymienionych produktów - zdaniem dietetyków - pozostawia wiele do życzenia. Dlaczego?
Muffinki jogurtowe to jeden z najbardziej klasycznych deserów. Samodzielnie w domu można przygotować sycące i słodkie muffinki jogurtowe z budyniem lub dietetyczne babeczki bez cukru. Jak wygląda podstawowy przepis na muffinki jogurtowe i jakie dodatki można w nim wykorzystać?
Wszystkie miłośniczki domowych zabiegów pielęgnacyjnych wiedzą, że naturalne kosmetyki na bazie produktów spożywczych to sprawdzone remedium na wiele dokuczliwych problemów. Nie inaczej jest w przypadku maseczek i peelingów przygotowanych z jogurtu naturalnego. Jakie korzyści przynosi ich stosowanie?
W gorące dni ciężko nam pracować i gotować, a także jeść. Brak apetytu można obejść dzięki pysznym przekąskom. Hitem wśród letnich smakołyków są mrożone jogurty z owocami. Smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Nadają się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Jak je wykonać?
W upalne dni nie ma jak lody. Tego smacznego deseru nie trzeba wcale kupować, bez trudu można przyrządzić go samemu, nawet bez użycia specjalnej maszynki. Lody jogurtowe są orzeźwiające, pyszne i co ważne, zdrowe, bo mają mniej kalorii niż te na bazie śmietany. Łatwo zmienimy ich smak, jeśli dorzucimy ulubione owoce. Poznaj prosty i szybki przepis na domowe lody z jogurtu.
Upalne lato to idealny czas na nowe pomysły w kuchni. Dostępność sezonowych warzyw i owoców stwarza okazje do pysznych eksperymentów kulinarnych, w tym chłodzących deserów. Sprawdź prosty, szybki przepis na zimny jogurtowiec z owocami i galaretkami.
Lubisz warzywno-owocowe lekkie potrawy? Przygotuj je w połączeniu z jogurtem lub śmietaną. Skorzystaj z pomysłów Andrzeja Polana na jogurtowe dressingi.
Na ciepłe dni Daria Ładocha poleca swoje przepisy na dania na bazie jogurtu. Dziś w naszej kuchni przygotowała: chłodnik z botwinki z jogurtem i wiśniami, ciasto jogurtowe z truskawkami i kurczaka marynowanego w jogurcie. Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował niestandardowe podejście do jogurtów. Towarzyszyła mu zwyciężczyni ostatniego odcinka programu „Ugotowani” Iga Sadowska.Bułeczki jogurtowe, wołowina w jogurcie, pieczone brzoskwinie z jogurtem i jogurtowymi ciasteczkami, zupa malinowa z makaronem i jogurtem. Palce lizać!
Przed nami gorący tydzień dlatego Piotr Kucharski zdecydował się przygotować kilka dań, na bazie jogurtu, idealnych na upały. Może skorzystacie z jego przepisów i przygotujecie dziś w domu: chłodnik z pieczonej papryki i pomidorów, grillowane kotleciki z jogurtem, jogurtowa panna cotta migdałowa z musem malinowym?
Morele smażone z popcornem z kaszy gryczanej i jogurtem gęstym, ciasto z jogurtem i z owocami leśnymi, napój mrożony z jogurtu gęstego, malin i czekolady oraz chłodnik jabłkowo-kokosowy. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Publiczność pokochała ją za naturalność i szczerość. Planuje nigdy nie zejść ze sceny. Muzyka to jej największa miłość. Czy spełniła już wszystkie swoje marzenia? Co słychać u Sabiny? O tym, poza aromatycznymi potrawami, w kuchni Dzień Dobry TVN- Sabina Jeszka!
Kefir, jogurt, maślanka, mleko i inne produkty mleczne. Kapusta kwaszona i ogórki kiszone. To najpopularniejsze źródła dobrych bakterii. Jakich szczepów bakterii szukać? W jakich ilościach produkty te powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie? Za co odpowiedzialne są „dobre bakterie” i czym skutkuje ich niedobór? Gościem Dzień Dobry TVN była dietetyczka Agnieszka Piskała.
Mleko, jogurt naturalny i ulubione dodatki - to wystarczy, by przygotować domowy jogurt według przepisu Piotra Kucharskiego.
Córka namawia ją na napisanie książki kucharskiej. W kuchni Dzień Dobry TVN Ewa Gawryluk przygotowała: brownie, szarlotkę oraz dwukolorowy jogurt. Smacznego!
Modyfikowane czy krowie? Polskie mamy ogarnął szał na punkcie zdrowego jedzenia! Czy to prawda, że, do pewnego roku życia, mleko krowie jest szkodliwe dla dziecka? Ile cukru jest w mleku krowim, a ile w modyfikowanym?
Przeciętny pierwszoklasista od urodzenia zjadł już 84 kg cukru. Soki, napoje, jogurty, przetwory warzywne i owocowe, pikle, konserwy, chleb - wszystko to zawiera cukier. Dietetyczka Magdalena Jarzynka wyjaśnia w Dzień Dobry TVN arkana działania cukru na organizm człowieka.
Rodzina Szaciłło serwuje dziś w kuchni Dzień Dobry TVN ziemniaki na różne sposoby! Jak smakują młode ziemniaki z mlekiem kokosowym, a jak placki ziemniaczane ze szpinakiem i chedarem podane na zielonych szparagach? Czy łatwo przygotować gratin ze słodkich ziemniaków ze śmietankowym curry lub fasolkę pod pierzynką ziemniaczaną? Wypróbujcie ich przepisy w długi, majowy weekend!
Nie masz pomysłu na smaczne i proste w przygotowaniu śniadanie? Wypróbuj przepisów Piotra Kucharskiego, zwycięzcy drugiej edycji "Gotuj o wszystko".