jogurt

    jogurt

    W upalne dni nie ma jak lody. Tego smacznego deseru nie trzeba wcale kupować, bez trudu można przyrządzić go samemu, nawet bez użycia specjalnej maszynki. Lody jogurtowe są orzeźwiające, pyszne i co ważne, zdrowe, bo mają mniej kalorii niż te na bazie śmietany. Łatwo zmienimy ich smak, jeśli dorzucimy ulubione owoce. Poznaj prosty i szybki przepis na domowe lody z jogurtu.

    Na ciepłe dni Daria Ładocha poleca swoje przepisy na dania na bazie jogurtu. Dziś w naszej kuchni przygotowała: chłodnik z botwinki z jogurtem i wiśniami, ciasto jogurtowe z truskawkami i kurczaka marynowanego w jogurcie. Pycha!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował niestandardowe podejście do jogurtów. Towarzyszyła mu zwyciężczyni ostatniego odcinka programu „Ugotowani” Iga Sadowska.Bułeczki jogurtowe, wołowina w jogurcie, pieczone brzoskwinie z jogurtem i jogurtowymi ciasteczkami, zupa malinowa z makaronem i jogurtem. Palce lizać!

    Przed nami gorący tydzień dlatego Piotr Kucharski zdecydował się przygotować kilka dań, na bazie jogurtu, idealnych na upały. Może skorzystacie z jego przepisów i przygotujecie dziś w domu: chłodnik z pieczonej papryki i pomidorów, grillowane kotleciki z jogurtem, jogurtowa panna cotta migdałowa z musem malinowym?

    Morele smażone z popcornem z kaszy gryczanej i jogurtem gęstym, ciasto z jogurtem i z owocami leśnymi, napój mrożony z jogurtu gęstego, malin i czekolady oraz chłodnik jabłkowo-kokosowy. Skorzystajcie z naszych przepisów!

    Publiczność pokochała ją za naturalność i szczerość. Planuje nigdy nie zejść ze sceny. Muzyka to jej największa miłość. Czy spełniła już wszystkie swoje marzenia? Co słychać u Sabiny? O tym, poza aromatycznymi potrawami, w kuchni Dzień Dobry TVN- Sabina Jeszka!

    Kefir, jogurt, maślanka, mleko i inne produkty mleczne. Kapusta kwaszona i ogórki kiszone. To najpopularniejsze źródła dobrych bakterii. Jakich szczepów bakterii szukać? W jakich ilościach produkty te powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie? Za co odpowiedzialne są „dobre bakterie” i czym skutkuje ich niedobór? Gościem Dzień Dobry TVN była dietetyczka Agnieszka Piskała.

    Mleko, jogurt naturalny i ulubione dodatki - to wystarczy, by przygotować domowy jogurt według przepisu Piotra Kucharskiego.

    Córka namawia ją na napisanie książki kucharskiej. W kuchni Dzień Dobry TVN Ewa Gawryluk przygotowała: brownie, szarlotkę oraz dwukolorowy jogurt. Smacznego!

    Modyfikowane czy krowie? Polskie mamy ogarnął szał na punkcie zdrowego jedzenia! Czy to prawda, że, do pewnego roku życia, mleko krowie jest szkodliwe dla dziecka? Ile cukru jest w mleku krowim, a ile w modyfikowanym?

    Przeciętny pierwszoklasista od urodzenia zjadł już 84 kg cukru. Soki, napoje, jogurty, przetwory warzywne i owocowe, pikle, konserwy, chleb - wszystko to zawiera cukier. Dietetyczka Magdalena Jarzynka wyjaśnia w Dzień Dobry TVN arkana działania cukru na organizm człowieka.

    Rodzina Szaciłło serwuje dziś w kuchni Dzień Dobry TVN ziemniaki na różne sposoby! Jak smakują młode ziemniaki z mlekiem kokosowym, a jak placki ziemniaczane ze szpinakiem i chedarem podane na zielonych szparagach? Czy łatwo przygotować gratin ze słodkich ziemniaków ze śmietankowym curry lub fasolkę pod pierzynką ziemniaczaną? Wypróbujcie ich przepisy w długi, majowy weekend!