Jajka w rozmaitych formach to podstawa wielkanocnych posiłków. Ola Juszkiewicz - zwyciężczyni 9. edycji programu "MasterChef" zaprezentowała swoje propozycje na świąteczne pasty jajeczne, które przypadną każdemu do gustu. Jak zrobić je sprawnie?
Sprawdź, jak przygotować sernik, mazurek i zapiekane jajka na Wielkanoc.
Co trzeba dodać do zbyt płynnego żurku?
Żurek to nie jedyna tradycyjna zupa podawana podczas wielkanocnego śniadania. Jakie inne zupy warto zaprosić do stołu podczas świąt?
W kuchni Dzień Dobry TVN trwają przygotowania do nachodzącej Wielkanocy. Szukasz pomysłu na pyszne dania pasujące do wielkanocnego menu? Sprawdź przepisy na jajka faszerowane twarogiem, pastą z pstrąga i oliwkami, biały barszcz na jabłkach z majerankiem i kaczkę pieczoną z gruszkami i jabłkami w sosie własnym.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Nadmiar tego produktu może szkodzić zdrowiu.
Wielkanoc coraz bliżej, a ty wciąż nie wiesz, jak przygotować się do świąt? Zapoznaj się z naszym bezpłatnym e-bookiem. Znajdziesz w nim mnóstwo inspiracji na tradycyjne potrawy czy efektowne dekoracje. Spraw, by te święta były wyjątkowe.
Wielkanoc, tak jak każde święta ma swój niepowtarzalny wyjątkowy klimat. Na atmosferę tego szczególnego czasu składa się wiele elementów, ale jednym z nich z pewnością jest… smak. W wielu domach receptury tradycyjnych świątecznych dań przekazywane są z pokolenia na pokolenie, ale często zdarza się też, że chcemy gości zaskoczyć jakimś nowym, popisowym daniem. Taki mariaż tradycji i nowoczesności to fantastyczny sposób na odświeżenie wielkanocnego menu. Tylko… Jakie dania wybrać? Sprawdźcie nasze propozycje!
Sprawdź, jakie składniki można zamienić na te z mniejszą liczbą kalorii.
Żurek doskonały – o czym należy pamiętać, aby wielkanocna zupa była przepyszna?
Żurek to danie, które kojarzy się przede wszystkim ze świętami wielkanocnymi. Co jednak, jeśli jesteśmy weganami? Nadal można przygotować pyszną, świąteczną zupę. Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy na wegański żurek.
Strząska to potrawa wielkanocna, którą wykonuje się tradycyjnie w Małopolsce, a konkretnie we wsi Siedliszowice. Jej historia sięga już 100 lat. Jak ją przygotować? Co powinno się w niej znaleźć? Sprawdź przepis na strząskę.
Grażyna Wolszczak pochwaliła się swoim nieznanym dotąd talentem. Jak się okazuje, gwiazda jest nie tylko zdolną aktorką, ale ma też smykałkę do pieczenia ciast. Zobaczcie, co przygotowała na Wielkanoc.
Grzegorz Zawierucha przygotowuje wielkanocne potrawy z masłem. Lubi łączyć różne smaki, a jego ulubione kuchnie to - staropolska, azjatycka, francuska i włoska. Oto przepisy na wyjątkowe świąteczne dania według zwycięzcy 8. edycji programu "MasterChef".
Odpowiednio przygotowany zakwas żurkowy to podstawa smacznej zupy, która od lat króluje na wielkanocnym stole Polaków. Niestety wiele osób wciąż decyduje się na gotowy zakwas, dostępny w sklepach, choć przepis na niego jest niezwykle prosty. Sprawdź, jak przygotować samodzielnie zakwas i zrobić wielkanocny żurek "last minute".
Jak wygląda tradycyjna, śląska Wielkanoc? W kuchni Dzień Dobry TVN kilka swoich popisowych dań przygotowały Maria Ożga, finalistka programu "Masterchef", i jej siostra Anna Dembinska. Smacznego!