W upalne dni nic tak słodko nie orzeźwia, jak lekki, chłodzący deser. W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem propozycje słodkości, które doskonale sprawdzą się w walce z wysokimi temperaturami. Jak zrobić brzoskwiniowe tiramisu? Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował specjały z błękitnym serem. Sprawdź jego przepis na grzanki zapiekane z brzoskwiniami, serem oraz orzechami nerkowca. To pyszne połączenie sprawdzi się na wspólne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i warzywa, które warto jeść w sierpniu. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował pyszne dania, a na pierwszy ogień poszła kaczka pieczona z brzoskwiniami w sosie własnym. Sprawdź przepis i zobacz, jak przygotować to danie.
Szukasz wyjątkowego pomysłu na domowy deser? Pieczone brzoskwinie z mascarpone i ciasteczkami według Piotra Kucharskiego to strzał w dziesiątkę! Sprawdź pyszny przepis w kuchni Dzień Dobry TVN.
Połączenie mięsa z owocami sprawdza się nie tylko w przypadku schabu ze śliwką. Dobrze przyrządzony kurczak z brzoskwiniami zachwyci niejedno podniebienie. Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Krewetki z salsą brzoskwiniową to połączenie, które robi wrażenie. Pikantną wersję tej potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Sprawdź przepis krok po kroku.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły letnie owoce. Czerwiec to czas, kiedy jest ich pod dostatkiem. Z tej okazji Piotr Kucharski zaprezentował, jak przygotowuje serek wiejski z owocami w przyprawach. Sprawdź jego przepis.
Letnie przetwory z brzoskwini cieszą się coraz większą popularnością. Nic w tym dziwnego, ten słodki i soczysty owoc doskonale wpływa na funkcjonowanie organizmu, a przyrządzone z niego zaprawy kuszą wspaniałym smakiem i aromatem. Domowy dżem z brzoskwiń można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Przeważnie smarujemy nim kanapki podczas śniadania, jednak równie dobrze sprawdzi się on w roli pysznego dodatku do ciast i deserów.
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował: parowany makaron z cukinii i marchewki, zupę brokułową z blokiem kokosowym, a także pieczoną brzoskwinię. Skusicie się na warzywny detoks?
Jesień to najlepszy czas w kuchni - tak uważa kucharz Piotr Kucharski. W kuchn i Dzień Dobry TVN przygotował dania z warzyw i owocow ze swojej działki. Skorzystajcie z przepisów Piotra na pudding marchewkowo-dyniowy, sandacza na kolorowych warzywach, sałatkę z buraczków, boćwiny i kurek, zupę krem z rukoli oraz placek z brzoskwiniami.
Piotr Kucharski lubi korzystać w kuchni z bazylii, która ma słodkawy i lekko korzenny zapach i smak. Doskonale nadaje się do zup, sałatek i miąsa. Bez niej trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jak smakuje ryba z puree z fasoli i bazylii, a jak brzoskwinie z bazylią i miodem na ciepło lub stecca? Przekonajcie się i zróbcie potrawy według przezpisów Piotra Kucharskiego! Zobaczcie, co przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy, jak powiedział prowadzący program Andrzej Sołtysik, trzy Gracje - siostry, które prowadzą blog kulinarny "Menu na weekend". Gdzie nauczyły się gotować? Dlaczego postanowiły dzielić się swoimi przepisami z innymi? W naszej kuchni przygotowałay: naleśniki amerykańskie z brzoskwinią, chłodnik migdałowy z czerwoną porzeczką i kaczkę na kurkach i fasoli szparagowej. Jeśli nie macie pomysłu na niedzielny obiad, skorzystajcie z ich propozycji.