brzoskwinie

    brzoskwinie

    Letnie przetwory z brzoskwini cieszą się coraz większą popularnością. Nic w tym dziwnego, ten słodki i soczysty owoc doskonale wpływa na funkcjonowanie organizmu, a przyrządzone z niego zaprawy kuszą wspaniałym smakiem i aromatem. Domowy dżem z brzoskwiń można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Przeważnie smarujemy nim kanapki podczas śniadania, jednak równie dobrze sprawdzi się on w roli pysznego dodatku do ciast i deserów.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło przygotował: parowany makaron z cukinii i marchewki, zupę brokułową z blokiem kokosowym, a także pieczoną brzoskwinię. Skusicie się na warzywny detoks?

    Jesień to najlepszy czas w kuchni - tak uważa kucharz Piotr Kucharski. W kuchn i Dzień Dobry TVN przygotował dania z warzyw i owocow ze swojej działki. Skorzystajcie z przepisów Piotra na pudding marchewkowo-dyniowy, sandacza na kolorowych warzywach, sałatkę z buraczków, boćwiny i kurek, zupę krem z rukoli oraz placek z brzoskwiniami.

    Piotr Kucharski lubi korzystać w kuchni z bazylii, która ma słodkawy i lekko korzenny zapach i smak. Doskonale nadaje się do zup, sałatek i miąsa. Bez niej trudno sobie wyobrazić włoską kuchnię. Jak smakuje ryba z puree z fasoli i bazylii, a jak brzoskwinie z bazylią i miodem na ciepło lub stecca? Przekonajcie się i zróbcie potrawy według przezpisów Piotra Kucharskiego! Zobaczcie, co przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy, jak powiedział prowadzący program Andrzej Sołtysik, trzy Gracje - siostry, które prowadzą blog kulinarny "Menu na weekend". Gdzie nauczyły się gotować? Dlaczego postanowiły dzielić się swoimi przepisami z innymi? W naszej kuchni przygotowałay: naleśniki amerykańskie z brzoskwinią, chłodnik migdałowy z czerwoną porzeczką i kaczkę na kurkach i fasoli szparagowej. Jeśli nie macie pomysłu na niedzielny obiad, skorzystajcie z ich propozycji.