Ciasto 4 łyżki, czyli pyszny, błyskawiczny deser z 4 składników
W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo chętnie dzielimy się prostymi przepisami i różnego typu trikami kulinarnymi. Połączeniem obu niewątpliwie jest bardzo prosty przepis na ciasto o nazwie "4 łyżki". Jak je zrobić?
Wiosna w kuchni, czyli zielone dania według przepisów Andrzeja Polana
Domowy makaron z pulpetami i brokułami, zielona zupa ziemniaczana z jajkiem oraz rolada biszkoptowa miętowa z jabłkami. W naszej wiosennej kuchni szefuje dziś Andrzej Polan. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
Ciasto W-Z, zimne nóżki i śledź w śmietanie, czyli kuchnia lat 80. według nowoczesnych przepisów Sebastiana Olmy
Dzisiaj królują u nas lata 80., nie tylko na parkiecie, macie do ćwiczeń czy w muzyce, ale też w kuchni. Sebastian Olma nie byłby jednak sobą, gdyby nie podkręcił klimatu sprzed czterech dekad, dlatego prezentuje nam lata 80. na miarę 2021 roku. Poznaj jego przepisy na ciasto W-Z ze słonym karmelem, zimne nóżki z pianą octową oraz śledzia w śmietanie w formie sushi.
Włoskie słodkości: migdałowe ciasteczka, tarta cytrynowa i biszkopt
W kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Czekaj-Grochowska - znawczyni włoskiej kuchni i właścicielka restauracji przygotowała pyszne desery rodem z Włoch: migdałowe ciasteczka z Sycylii, tartę cytrynową oraz biszkopt z kremem pistacjowym i malinami. Pokazała nam również trochę kuchennej magii ;-)
Ciasta z owocami: sernik z koziego sera i biszkopt
To ostatnia wizyta Piotra Kucharskiego w kuchni Dzień Dobry TVN w tym sezonie. Na osłodę rozstania przygotował więc: sernik z koziego sera z sezonowymi owocami, biszkopt w szklankach i bezglutenowe ciasto z czereśniami. Pokazał również prosty sposób na drylowanie wiśni lub czereśni, kiedy nie posiadamy drylownicy. A może Ty masz lepszy? Podziel się nim!
Przygotowanie ciast: biszkoptowego, kruchego i drożdżowego potrafi sprawić nam wiele trudności. Do kuchni Dzień Dobry TVN zaprosiliśmy prowadzącą programy kulinarne Marietę Marecką, aby podpowiedziała, jak przygotować te problematyczne wypieki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i Norbi przygotowali dania kuchni tajskiej. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i kogel-mogel z procentami
Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na: rosół z gąsek, purée ziemniaczane, królika duszonego, soczewicę z winogronami i purée z dyni oraz ciasto biszkoptowe z jabłkami, kogel-mogel z procentami. Smacznego!
Zupa z młodej kapusty z klopsikami, pieczona łopatka z wiosennymi piklami, sum z sosem z rzeżuchy ogrodowej i rabarbar z biszkoptami. Co jeszcze, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował Piotr Kucharski? Dlaczego warto hodować warzywa? Skorzystajcie z przepisów Piotra!