Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewek na ostro - przepis Darii Ładochy
20 marca 2022, 6:17
- Źródło:
- Daria Ładocha
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewek na ostro - przepis Darii Ładochy
Paweł Wodzyński/East News
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewką na ostro to danie, które przygotowała Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN. To nowa prowadząca "Doradcy Smaku". Sprawdź jej autorski przepis na pyszną rybę.
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewek na ostro - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4 filety z łososia bez skóry,
- 1 pomarańcza,
- 1 cytryna,
- 1 czerwony grejpfrut,
- przyprawy: chili w płatkach, papryka słodka, cynamon,
- 1 łyżka miodu,
- 2 łyżki sosu sojowego.
Składniki na sałatkę:
- 1 ogórek zielony,
- pęczek rzodkiewek,
- sok z cytryny,
- ½ łyżeczki chili w płatkach,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżeczka miodu,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku.
Sposób przygotowania pieczonego, cytrusowego łososia
- 1Łososia wstaw do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.
- 2Dopraw go cynamonem, papryką oraz chili w płatkach.
- 3Dodaj miód oraz cytrusy pokrojone w plastry.
- 4Piecz w piekarniku ok 25 minut.
- 5Obok przygotuj sałatkę. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, ogórka też. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
- 6Podawaj z łososiem.
Zobacz także:
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński/East News
Podziel się
Podziel się
- Podziel się
- Tweetnij
- Wyślij znajomemu
Pozostałe wiadomości