Młoda kapusta z mulami
1 główka kapusty młodej
1 kg muli świeżych
2 młode marchewki
1 pęczek czosnku niedźwiedziego
1 pęczek kopru
1 kostka masła
100 ml wina białego wytrawnego
Sól, cukier, pieprz
Zupa rybno-szczawiowa
2 filety dorsza bałtyckiego
1 pęczek włoszczyzny
1 cebula
2 pęczki szczawiu
2 ząbki czosnku
1 cała makrela wędzona
200 ml śmietany 30%
Sól, pieprz
Liść laurowy, ziele angielskie
Śledź na sałatce wiosennej
4 filety śledzia
1 pęczek botwiny z burakami
1 jabłko
3 ogórki małosolne
4 młode ziemniaki
1 pęczek kopru
1 pęczek cebuli dymki
2 jajka
200 ml śmietany 18 proc.
Sól, pieprz
2 bagietki
Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Źródło: Dzień Dobry TVN
podziel się: