Partia rolady ze szpinakiem wycofana ze sprzedaży. "Nie należy spożywać produktu"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Jakie produkty można mrozić?
Jakie produkty można mrozić?
Jak zaplanować tanie zakupy?
Jak zaplanować tanie zakupy?
Uwaga na zakupy z odroczoną płatnością
Uwaga na zakupy z odroczoną płatnością
 „Koszyk Dudy” – ile dziś kosztują te same zakupy?
„Koszyk Dudy” – ile dziś kosztują te same zakupy?
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu niebezpiecznej bakterii w partii rolady ze szpinakiem. Trwa wycofanie jej z obrotu. Produkt został wyprodukowany dla firmy Jeronimo Martins Polska, która jest właścicielem sklepów Biedronka.

Rolada szpinakowa wycofana ze sprzedaży

GIS poinformował o wykryciu bakterii Listeria monocytogenes w partii rolady ze szpinakiem, która dostępna była w sklepach Biedronka. Spożycie zanieczyszczonej tą bakterią żywności może prowadzić do choroby - listeriozy (więcej o tej chorobie możesz przeczytać tutaj: Listerioza - co to za choroba?). Partia produktu jest obecnie wycofywana z obrotu.

- Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem - czytamy w komunikacie GIS.

Która rolada została wycofana z Biedronki?

Wycofany produkt to "Kraina wędlin Rolada ze szpinakiem 300 g" o dacie ważności do: 24.04.2023, kodzie kreskowym: 5904750008819. Produkt został wyprodukowany przez „Aves” Sp. z o. o., Gajewniki 16, 98-220 Zduńska Wola, Weterynaryjny numer identyfikacyjny: PL 10190601 WE dla Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kostrzyn.

Więcej przeczytasz na TVN24

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Teofila Siewko

Źródło: TVN24/GIS

Źródło zdjęcia głównego: AJ_Watt/Getty Images

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana