Małgorzata Kożuchowska o akcji "Podaruj misia". Jak wygląda miś Małgosia?

Małgorzata Kożuchowska o "Podaruj misia"
Małgorzata Kożuchowska jest jedną z gwiazd, które wzięły udział w 16. edycji akcji "Podaruj misia". W rozmowie z Oskarem Netkowskim z serwisu dziendobry.tvn.pl opowiedziała o projektowaniu kreacji dla pluszaka i odpowiedziała na pytanie, komu go wręczy.

Miś Małgosia od Małgorzaty Kożuchowskiej

Aktorka pluszaka zaprojektowała z marką Bizuu. Jego kreacja składa się z białego sweterka i niebieskiej sukienki w kolorze oczu gwiazdy.

- Cel, na który będą przeznaczone pieniądze ze sprzedaży misiów, jest bardzo aktualny i potrzebny. Przy Centrum Zdrowia Dziecka stanie Centrum Psychiatrii Dzieci i Młodzieży - placówka niezwykle w tych czasach potrzebna. Myślę, że wszyscy to rozumieją. Suma, która jest potrzebna na wybudowanie tego szpitala, jest niebagatelna - 27 milionów - przypomniała w rozmowie z Oskarem Netkowskim, dziennikarzem serwisu dziendobry.tvn.pl, Kożuchowska.

Gwiazda przyznała, że pierwszy pluszak powędruje do jej syna, Jasia, ale na pewno nie będzie to jedyne dziecko w jej rodzinie, które dostanie misia Małgosię.

Akcja “Podaruj misia”

Fundacja TVN “Nie jesteś sam” w 16. edycji akcji “Podaruj misia” stawia na pomoc dzieciom i młodzieży w kryzysach psychicznych. Dochód ze sprzedaży tegorocznych pluszaków zostanie przeznaczony na Centrum Psychiatrii Dzieci i Młodzieży, powstające na terenie Centrum Zdrowia Dziecka.

Fundację możesz wesprzeć:

  • wysyłając SMS o treści "Pomagam" pod numer 7126 (koszt SMS 1,23 zł z VAT); wysyłając przelew na Telefon BLIK na numer 509 559 966; dokonując wpłaty na konto PL 25 1140 1010 0000 2581 1800 1001; bezpośrednio na stronie Fundacji TVN na Facebooku i Instagramie Fundacji, klikając przycisk "przekaż datek".

    Zobacz także:

    Autor: Michalina Kobla

    Reporter: Oskar Netkowski

    Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

    podziel się:

    Pozostałe wiadomości

    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
    Materiał promocyjny

    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana