"Kuchenne rewolucje" w Zambrowie
Zambrów to dwudziestotysięczne miasteczko na Podlasiu i kolejna miejscowość na mapie Polski, gdzie z pomocą przybyła kreatorka smaku i uznana restauratorka – Magda Gessler.
Na uboczu miasteczka znajduje się cel rewolucji - restauracja "Mąka i Magia". Jej właścicielem jest podobno doświadczony w branży Sylwester, który gastronomią zajmuje się już ponad 11 lat. Zanim stał się restauratorem, prowadził drink bar i kebab. Z czasem jednak postanowił podnieść poprzeczkę i otworzyć restaurację, której specjalnością będzie kuchnia Polska.
Celem wnikliwego poznania kuchni włoskiej i jej serwowania w swojej restauracji - udał się wraz z narzeczoną w dziesięciodniową podróż do Włoch. Tam skupił się na degustowaniu licznych specjałów kuchni włoskiej. Po powrocie do Polski Sylwester zainwestował w wymarzony lokal kilkaset tysięcy złotych. Niestety "Mąka i Magia" nie zachwyciła gości.
Magda Gessler rzuca złym jedzeniem!
"Mąka i Magia", a właściwie serwowane w niej jedzenie nie zachwyciło również Magdy Gessler. Restauratorka oburzona jakością potraw wyrzuciła je z rąk natychmiast po próbie degustacji. Znając jej doświadczenie i umiejętności oceny można wysnuć pierwsze wnioski, co jest przyczyną niepowodzenia restauracji. Czy uda się pomóc Sylwestrowi i miejscu, które stworzył? W Zambrowie powstanie kuchnia włoska z prawdziwego zdarzenia czy coś zupełnie innego?
Jeśli chcecie się dowiedzieć czy "Kuchenne rewolucje" w Zambrowie się udały, obejrzyjcie odcinek w player.pl
Zobacz też:
BrzydUla - co wydarzy się w 119 odcinku drugiego sezonu? W domu Uli i Marka ogromna awantura
Magda Gessler i jej wspomnienia z dzieciństwa. "Nie wolno mi było jeść chleba, bito mnie po rękach"
Zobacz video: Zamień swój samochód w luksusową restaurację. Gastronomia w Kuwejcie próbuje radzić sobie z pandemicznymi obostrzeniami
Autor: Diana Ryściuk