Urządzając grilla na świeżym powietrzu, mamy duże pole do popisu. Możemy upiec różne gatunki kiełbas JBB Bałdyga, mięsa, a także kolorowe i pełne witamin warzywa. Do tego warto dopasować smakowite i aromatyczne sałatki oraz przekąski, które będą rewelacyjnym dodatkiem do potraw na ciepło.
Jesteś miłośnikiem słodko-słonych smaków? A może masz ochotę wprowadzić odrobinę słodyczy do swoich dań i zestawić ją z wytrawnymi produktami? Jeśli tak, to ten odcinek kulinarnej serii jest dla ciebie!
Soczyste kawałki kiełbas JBB Bałdyga, szaszłyki czy aromatyczne warzywa z rusztu można serwować nie tylko z chlebem, bułkami czy pitami. Warto eksperymentować z dodatkami i zamiast pieczywa podać przekąski, które będą świetnie się komponować z gorącymi pysznościami z grilla. Jak je przygotować?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy na sałatkę ziemniaczaną, camemberta z szynką i sałatkę Cobb.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Przewodnik turystyczno-kulinarny Taste Atlas opublikował ranking najlepszych sałatek świata. W zestawieniu top 50 znalazły się cztery z kuchni polskiej, z czego dwie zaskoczyły naszych rodaków. - Bardzo lokalne i tradycyjne danie - pisali ironicznie.
Szukasz pomysłów na sałatki na sylwestra? W kuchni Dzień Dobry TVN jest w czym wybierać. Jak zrobić sałatkę z serem halloumi, marchwią i pomarańczą, klasyczna sałatkę Cezar z kurczakiem, sałatkę włoską z makaronem i burratą, zimową sałatkę z pieczonymi warzywami, fetą i mandarynką. Sprawdź przepisy Sebastiana Olmy.
Schyłek lata i początek jesieni to czas, kiedy dostępnych jest najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Przygotowanie z nich aromatycznych i pysznych sałatek zajmuje najczęściej zaledwie kilka chwil. Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji programu "Masterchef" stworzyła dla nas
Nie wiesz, co przyrządzić na "babski wieczór"? Zainspiruj się przepisami z "Przepisu na życie"! Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN Rafał Zawierucha w asyście Andrzeja Polana przygotował zestaw przepysznych sałatek.
Quinoa, wakame, amarantus, poping, orzo- w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali sycące i osobliwe potrawy, idealne nie tylko na śniadanie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Maciąg przygotowała kreatywną owsiankę, czyli poranną, odżywczą bombę witaminową pełną błonnika, rozgrzewającą i bardzo zdrową zupę sojową, którą można jadać w kilku wariantach oraz sałatkę z natki pietruszki w stylu arabskim, czyli wzmacniającą zieleninę zawierającą witaminę C.