Sprawdź, jak przyrządzić wiosenne spring rolls, paluszki rybne w panierce z chleba tostowego, roladę wieprzową zawiniętą w boczek oraz zawijańce orientalne.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Pochodzące z Beskidu Żywieckiego Justyna i Dorota “Pszczółki” dzielą się swoimi słodkimi przepisami w wielu miejscach, również w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić miodowe ciasteczka z konfiturą wiśniową, roladę miodową z kremem malinowym i mus miodowy z karmelizowanym ananasem? Sprawdź przepisy.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na roladę biszkoptową w świątecznym klimacie z kuchni Dzień Dobry TVN.
Mięso można przyrządzać na wiele sposobów. Szef kuchni Kuba Kasprzak proponuje rostbef pieczony, pieczoną roladę z boczku oraz pieczeń rzymską z sosem śmietanowo grzybowym z kopytkami. Sprawdź jego wypróbowane przepisy na mięso pieczone.
Domowy makaron z pulpetami i brokułami, zielona zupa ziemniaczana z jajkiem oraz rolada biszkoptowa miętowa z jabłkami. W naszej wiosennej kuchni szefuje dziś Andrzej Polan. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
Bezowe szaleństwo panuje w kuchni Dzień Dobry TVN. By osłodzić początek weekendu na warsztat bierzemy królową wśród deserów, czyli bezę. Jak długo ją piec? Jakich składników potrzebujemy? Swoimi sposobami na bezę idealną podzielił się niezawodny Andrzej Polan.
Ponczowe makowe z pomarańczami i miodem, rolada makowa i krem z kajmaku, smażone mandarynki i makowe zawijańce (strucle) w różnej formie – takie pyszne słodkości przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan.
Każdy obiad w wykonaniu Andrzeja Polana to, zdaniem Doroty Wellman, obiad świąteczny. Co tym razem zaserwuje nam mistrz Polan? Zakręcone potrawy... dosłownie! Skorzystajcie z jego przepisów na: roladę mięsna z botwinką, mozzarellą, koprem i kaszą, roladę serową z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem oraz roladę bezową z rabarbarem. Którą z rolad przygotujecie w ten weekend na obiad?
Kucharz Andrzej Polan radzi, by na zakupy nie wybierać się "na głodniaka" i koniecznie robić je z przygotowaną wcześniej listą. Co działo się z Polanem, gdy na czczo poszedł na zakupy? W naszej kuchni radził, jak przygotować oszczędne posiłki na weekend i zapowiedział nowy kulinarny cykl "Kurnika polskiego". Zobacz jego przepisy na sznycle z indyka z jabłkami i roladę z udźca.
W kuchni Dzień Dobry TVN juror programu "MasterChef " Anna Starmach i uczestniczka programu Maria Ożga przygotowały roladki z cukinii z pastą orzechową, lasagne bez makaronu, zupę z kabaczków, schab z nadzieniem z borowików oraz kompot z... bani. Jak smakuje taki kompot? Przekonajcie się, jakie apetyczne potrawy można przygotować z kabaczków, cukinii i bakłażana.
Anna Starmach zainspirowana obrazem abstrakcjonisty Wassily'a Kandinskiego "Color Study of Squares", w kuchni Dzień Dobry TVN, postawiła na zawijańce - rolady, kajzerki i kulki ryżowe.