Sprawdź, czy nie masz tego produktu w swojej lodówce.
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wykryciu wirusa, wywołującego zapalenie wątroby tylu A (WZW typu A) w partii świeżych truskawek pochodzących z jednego z marketów spożywczych.
W Dzień Dobry TVN wyjaśniał to Szymon Cienki, rzecznik Głównego Inspektora Sanitarnego.
Jest komunikat GIS.
Sprawdź, czy ma ten produkt w łazience.
W czwartek, 26 października Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące suplementu dla mężczyzn, który stosowany jest jako preparat na potencję.
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega konsumentów przed białkami soi, które zostały wykryte w mące z ciecierzycy. Instytucja wydała komunikat w piątek 6 października.
W poniedziałek Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące wędzonego boczku. Jak się okazuje, w partii produktu wykryto białka soi. Na etykiecie nie ma jednak odpowiedniej informacji. U osób uczulonych na ten składnik może dojść do groźnej reakcji alergicznej.
"Byłam trochę przestraszona, nie wiedziałam, co się dzieje".
Do apelu dołączono infografikę z żelaznymi zasadami.
- Produkty te mogą stanowić podwyższone ryzyko dla zdrowia konsumenta - podkreślono w komunikacie.
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności.
"Mogą stanowić zagrożenie".
O czym jeszcze pisaliśmy w serwisie dziendobry.tvn.pl?
Na co uczulić dziecko przed wyjazdem? Co zrobić, jeśli wróci ze wstydliwą pamiątką z wakacji?
- Zagrożenie dla zdrowia konsumenta - czytamy w komunikacie GIS.
Oto poradnik.
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności.
Sprawdź, czy masz to smarowidło w domowej spiżarni lub lodówce.
Czym grozi jego spożycie?
Ze względu na wysoki poziom alkaloidów pirolizydynowych określona partia pyłku kwiatowego znika z rynku. Sprawdź, czy masz ten produkt w domu.
"Spożycie może prowadzić do choroby zwanej listeriozą".
W poniedziałek zostało wydane ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności.
Główny Inspektorat Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. - Stwierdzono podwyższony poziom akryloamidu w partiach pieczywa chrupkiego - czytamy w komunikacie. O których produktach mowa?