W sklepach już dostępny jest rabarbar. Doskonale nadaje się on do ciast, kompotów oraz drożdżówek. Swoim przepisem na te ostatnie w mediach społecznościowych podzielił się Michał "Rozkoszny" Korkosz.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Gdy pogoda sprzyja biesiadowaniu na świeżym powietrzu, nie ma nic lepszego niż piknik pod gołym niebem. W kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn pokazał, co słodkiego można przygotować na wyprawę w plener. Jak zrobić drożdżówkę bez drożdży, smoothie truskawkowe z mango, wegańskie smoothie ze szpinakiem, bananem i marakują, waniliowe muffinki z malinami i drożdżówki z truskawkami? Sprawdź przepisy.
Jesień za pasem, a to czas, kiedy mamy ochotę na gorącą herbatę, gruby koc i często… coś słodkiego. Ale czy to słodkie musi zawierać cukier? W kuchni Dzień Dobry TVN Bartek Boratyn udowodnił, że nie. Sprawdź jego przepis na drożdżówki z kremem orzechowo-czekoladowym bez cukru.
Bułeczki drożdżowe z wytrawnym nadzieniem z sera i ziół to doskonałe danie na przekąskę, deser, a nawet śniadanie. Sprawdź przepis Lorentyny Mikulskiej, która w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała zawijane drożdżowe bułeczki z farszem ziołowym i serem brie.
Bułeczki drożdżowe najczęściej kojarzą nam się ze słodką przekąską. W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ricottą. Sprawdź, jak je przygotować.
Drożdżówki to świetny pomysł na osłodzenie sobie jesieni. Będą idealne do ciepłego kakao pod kocem w jesienne długie wieczory. Nadadzą się do nich jabłka, śliwki, a nawet dynia! Poznaj nasze proste przepisy.
Wypieki z budyniem – takimi smakołykami uraczył nas Piotr Kucharski. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: zapiekany budyń z czarną porzeczką, drożdżówki z budyniem i mango, a także kruche ciasto z kremem budyniowym.
Ciasto drożdżowe to jeden z najpopularniejszych, a przy tym prostych w przygotowaniu wypieków. W kuchni Dzień Dobry TVN swoje przepisy zaprezentował Bartek Boratyn. Dzięki niemu mogliśmy spróbować: drożdżówki z serem, a'la drożdżówkę z owocami i kruszonką, a także babkę drożdżową z rodzynkami i skórką pomarańczową.
Uniwersalność ciasta francuskiego nie zna granic! Od słodkich grzebieni, poprzez rogaliki, tarty pełne kremu, szybkie ślimaki z szynką dojrzewającą i parmezanem czy wytrawne quiche. Ciasto francuskie zawsze uratuje nas, kiedy mamy niespodziewanych gości. Jednocześnie pozwoli wyczarować w kuchni kolejną nowość na nasze stoły, kiedy mamy chwilę na eksperymenty. Najważniejsze, że ciasta nie musimy przygotowywać samodzielnie – dostępne jest w praktycznie każdym sklepie w naprawdę dobrej jakości. Swoimi przepisami dzieli się szefowa kuchni Beata Kartowicz.
Kto z nas nie lubi drożdżówek? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować słodkie bułeczki z serem i makiem. Palce lizać!
Ten rok szkolny jest niezwykły nie tylko dlatego, że będzie krótszy o tydzień, ale też dlatego, że do szkół wróciły drożdżówki. Nie są to jednak zwykłe drożdżówki. Dziennikarz Mateusz Hładki wybrał się do jednego z warszawskich gimnazjów, by dowiedzieć czym różnią się drożdżówki dostępne w szkołach od pozostałych drożdżówek.
Pulchne ciasta i drożdżówki kuszą swoimi kształtami, zapachem i smakiem. Jednak to nie tylko bomby kaloryczne, ale i chemiczne. Współczesne cukiernictwo dysponuje wieloma półproduktami do wytworzenia wypieków. Jaki wpływ na nasze zdrowie ma tłuszcz palmowy szeroko stosowany w cukiernictwie? Ile wspólnego ma polewa czekoladowa z czekoladą, a krem ze śmietaną?