Pyszne desery z egzotycznych owoców

Przepisy kulinarne

Aktualizacja:

Owoce egzotyczne można jeść na wiele sposobów. W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Bartek Boratyn, który przygotował z owoców pyszne desery. Na sam ich widok, aż ślinka cieknie!

 

 

 

Panna Cotta z musem z mango i chili z pitają

Składniki:

500 ml śmietanki 30%

500 ml jogurtu naturalnego

150 g cukru

15g żelatyny

Mus z 2 dojrzałych mango

Papryczka chili

Smoczy owoc - pitaja

Tiramisu z karmelizowanym kumkwatem i owocem granatu

Składniki:

500 g serka mascarpone

200 g cukru

100 ml soku z granata

5 jajek

Likier passoa

Biszkopty

Karmelizowane kumkwaty

Creme Brulee z sharonem

Składniki:

8 żółtek

250 ml śmietanki 30%

100 g cukru

70 ml mleka

Likier passoa

mus z 1 sharona

Koktajl z karamboli

Składniki:

2 karambole

8 kostek lodu

100 ml białego Vermouth

200 ml soku z ananasa

1 duży ananas

2 szklanki wina musujacego

Maracuia Cake Bartka Boratyna

Biszkopt ciemny

500 ml ubitej śmietanki 36%

500 g musu z marakui

200 g cukru

15 g żelatyny

Owoce do dekoracji

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN