Cheeseburgery z serem pleśniowym - lista składników
- 600 g mielonej na grubych oczkach wołowiny
- sól i pieprz
- 8 plasterków sera Lazur z niebieską pleśnią
- 8 kromek maślanego pieczywa
- 4 małe sałaty rzymskie
- oliwa z oliwek
- duży pomidor malinowy
Jak przygotować cheeseburgera z serem pleśniowym?
Wołowinę dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i uformuj cztery kotlety.
Rozgrzej patelnię grillową i opiecz z każdej strony pieczywo.
Sałatę rzymską przekrój wzdłuż na połowę. Skrop oliwą z oliwek i usmaż przez chwilę z obu stron.
Na końcu usmaż burgery, po usmażeniu jednej strony ułóż na nich plasterki sera, pozwól im się rozpuścić.
Na czterech kromkach pieczywa ułóż plaster pomidora, na nim ułóż burgery a na końcu sałatę. Przykryj drugą kromką chleba.
Zobacz także:
- Najdziwniejsze miejsca, w których rodziły kobiety. W jedno aż trudno uwierzyć. "Nie było czasu się bać"
- Aneta Piotrowska przeszła metamorfozę. Co po latach słychać u instruktorki Tańca z Gwiazdami?
- Basia Kurdej-Szatan może polegać na swoim tacie. "Zawsze wiedziałam, że mi we wszystkim pomoże"
Autor: Piotr Kucharski
Źródło zdjęcia głównego: Susssan/Getty Images
podziel się: