- 750 g wołowiny
- 25 g mąki
- sól, pieprz
- 75 ml oleju
- mała cebula
- 2 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżeczki kolendry
- 1 łyżeczka mielonej białej gorczycy
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 3 ząbki czosnku
- 750 ml wywaru wołowego (może być z kostki)
- świeża kolendra (w doniczce)
Wołowinę pokroić w kawałeczki, a następnie dusić przez 2 godziny aż do uzyskania miękkości. Dodać czosnek, cebulkę i przyprawy. Całość na koniec udekorować świeżą kolendrą.
To danie, którym potrafi zachwycić każdego. Jeśli chce się popisać przed gośćmi, to na stole zawsze pojawia się wołowina. Zapach rozchodzi się po całym domu.
Autor: Izabela Wodzińska
Źródło: Dzień Dobry TVN
Materiał promocyjny
podziel się: