Makaron z kurczakiem i kalarepą z przepisu Darii Ładochy

Makaron z kurczakiem i kalarepą
Źródło: Dzień Dobry TVN
Chcesz wiedzy i mocy? Zjedz kanapkę Darii Ładochy
Chcesz wiedzy i mocy? Zjedz kanapkę Darii Ładochy
Daria Ładocha z córkami
Daria Ładocha z córkami
Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy
Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy
W kuchni Dzień Dobry TVN królują białe warzywa, a wśród nich nasza kucharka - Daria Ładocha. Sprawdź jej przepis na makaron z kurczakiem i kalarepką na biało. To świetna propozycja na obiad.

Makaron z kurczakiem i kalarepą na biało - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 250 g mascarpone,
  • opakowanie świeżego makaronu - najlepiej spaghetti,
  • 300 g filetów z kurczaka,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • puszka fasoli białej,
  • 100 g sera gorgonzola,
  • świeża bazylia do podania,
  • sol, pieprz, oregano,
  • oliwa z oliwek,
  • skórka z 1 cytryny,
  • kalarepka.

Makaron z kurczakiem i kalarepą na biało - sposób przygotowania

Kalarepę obierz ze skorki i grilluj na patelni grillowej pokrojoną w plastry. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na oliwie podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj kurczaka pokrojonego na małe kawałki. Fasolę odcedź z zalewy i przysmaż na patelni aż zrobi się rumiana.

Do kurczaka dodaj mascarpone i wymieszaj. następnie dodaj fasolę, makaron oraz dopraw solą i pieprzem oraz oregano. Na koniec dodaj gorgonzolę. Podawaj ze skórką cytryny i udekorowane bazylią.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości