Nie żyje wdowa po Jerzym Urbanie. Małgorzata Daniszewska zmarła dokładnie rok po śmierci męża

Źródło: Dzień Dobry TVN
Jak rozmawiać z dziećmi o umieraniu?
Jak rozmawiać z dziećmi o umieraniu?
O życiu, reinkarnacji i śmierci klinicznej
O życiu, reinkarnacji i śmierci klinicznej
Jak w XIX wieku pielęgnowano pamięć o zmarłych?
Jak w XIX wieku pielęgnowano pamięć o zmarłych?
Żałoba w trakcie pandemii
Żałoba w trakcie pandemii
Małgorzata Daniszewska - właścicielka tygodnika "Nie" i wdowa po Jerzym Urbanie - nie żyje. Odeszła 3 października, dokładnie rok po śmierci męża. Dziennikarka miała 68 lat.

Małgorzata Daniszewska nie żyje. Miała 68 lat

Informację o śmierci Małgorzaty Daniszewskiej potwierdził Waldemar Kuchanny, naczelny tygodnika "Nie".

W pierwszą rocznicę śmierci Jerzego Urbana zmarła Gosia Daniszewska, żona Urbana, właścicielka i wydawczyni tygodnika "Nie". W redakcji nazywana przez analogię do Urbana-Tatusia — Mamusią. Byli niezwykłą parą i niezwykle się kochali. Razem tworzyli i redagowali tygodnik. Marcie wyrazy szczerego współczucia
- napisał w mediach społecznościowych.

"Żegnaj, Gosiu" - czytamy na oficjalnym profilu pisma.

Małgorzata Daniszewska - życiorys

Małgorzata Daniszewska urodziła się w 1955 r. Jak przypomina tvn24.pl, była redaktorką naczelną miesięcznika "Zły", a także wydawczynią i naczelną czasopisma "Art & Business". Przez 30 lat towarzyszyła Jerzemu Urbanowi w prowadzeniu tygodnika "Nie". Po śmierci męża objęła całość jego udziałów w spółce URMA, która wydaje pismo.

Małgorzata Daniszewska to trzecia żona Jerzego Urbana. Była od niego młodsza o 22 lata.

Więcej informacji na stronie TVN24.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Dominika Czerniszewska

Źródło: tvn24.pl/press.pl

Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA WARSZAWA

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana