Magda Gessler – jak smakuje jej życie?
Magda Gessler to kobieta wielu sukcesów. Choć ma artystyczną duszę, twardo stąpa po ziemi i wie, czego oczekuje od siebie i innych. Jak wspomina najważniejsze momenty w swoim życiu? Jak zdradziła, pierwszy pocałunek kojarzy jej się z zapachem fiołków, macierzyństwo z kwitnącą mimozą, Waldemar to zapach kadzidła. Z jakim smakiem Magdzie kojarzy się bycie babcią?
- To smak wiosenny i lekki. Wszystko jest tak, jak moje dzieci chcą. Ja raczej się ich słucham. Staram się, żeby nie ingerować. Jest totalna demokracja i ja jeszcze nie poczułam się babcią. Jestem nią, ale nie biegam za nimi i nie wciskam jedzenia do buzi. Ja chce być dla moich wnuczków ciekawa, atrakcyjna, śmieszna, ale nie taka obciążająca słodyczą – wyjaśniła.
Restauratorka zna także smak pożegnania. To połączenie soli morskiej i jodu. - Nie lubię pożegnań, ale życie daje dobre i złe rzeczy i trzeba umieć, przejść do tych dobrych i nie zatrzymywać się, nie stopować i nie hamować. Zawsze musi być jakieś światło w tunelu - dodała.
Punktem chwilowego zatrzymania są dla Magdy urodziny. To dzień, w którym należy zastanowić się, nad tym, co minęło i co jest.
- Taki dzień może być radosny, może być wieka tragedią, początkiem czegoś nowego i końcem czegoś bardzo istotnego. Tego dnia zmarł mój pierwszy mąż. Ten dzień jest więc trudny, ale dla niego musi być radosny, bo inaczej by nie był przy mnie - powiedziała.
Magda Gessler – jak smakują "Kuchenne Rewolucje"?
Magda od wielu lat przeprowadza transformacje polskich barów i restauracji. Jak przyznaje, praca ta daje jej kolor, który ubóstwia. Restauratorka bowiem kocha mieszać smaki, różne odcienie. Do tego zachęca też swoją ekipę.
- Na planie mam jednego testera, który jest obok mnie. Bez akceptacji Wojtka (operatora) nie wydaje dań. Ci, co są ze mną, muszą próbować to co ja gotuję, żeby uczyć się tych smaków. My wszyscy razem zrobilibyśmy najlepszą restaurację. Ja czasem przeginam, ale jest demokratycznie – powiedziała.
Sukces zawodowy to dla Magdy połączenie mieszanki dobrych perfum. Czego restauratorkę nauczyła praca w gastronomii i telewizji?
- Tego, żeby nie myśleć o sukcesie. Ludzie myślą, że to jest kwestia ekshibicjonizmu, wystawiania się. Ja się pokazuje, żeby ludzie wierzyli, że można być szczęśliwym człowiekiem, pracując, dając coś, nie tylko biorąc. Wydaje mi się, że ten przypis jest bardzo ważny, bo wszyscy narzekamy. Narzekanie jest początkiem naszego końca, bo jeżeli narzekamy, to oznacza, że my czegoś nie zrobiliśmy dobrze.
Jak na prawdziwy piknik przystało, nie mogło zabraknąć koszyka. Na pytanie, czy z życiowego "kosza" Magda mogłaby coś wyjąć lub coś do niego dorzucić, odpowiedziała:
- Może włożyłabym tam mojego pierwszego męża od początku do końca, żeby zawsze w tym koszyku piknikowym ze mną i przy mnie był on. Ale z kolei wtedy nie byłoby innej części życia, więc ja nie żałuje, ja się cieszę. Mój kosz piknikowy jest pełen. Musi być smutek i radość - podsumowała.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Zobacz program na platformie VOD.pl. Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Helena Englert w głównej roli serialu #BringBackAlice. "To jest takie uczucie, że nie da się stać na nogach"
- #BringBackAlice. Helena Englert odsłania kulisy produkcji. "Proces był trudny i żmudny, w krwi, pocie i łzach"
- Marian Opania świętuje okrągłe urodziny. Czego o nim nie wiedzieliśmy?
Autor: Nastazja Bloch
Reporter: Sandra Hajduk-Popińska
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN