Trudo wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Na przestrzeni lat stała się kulinarnym klasykiem, który tak naprawdę w każdym domu nieco inaczej smakuje. Jedni dodają do niej kukurydzę, inni jabłka czy cebulę. Co powinno znaleźć się w tradycyjnej sałatce jarzynowej?
Sałatka jarzynowa to królowa świątecznego stołu. Choć większość z nas przygotowuje tę klasyczną wersję, to w przepisie Magdy Gessler jest jeden sekretny składnik, który sprawi, że będzie ona jeszcze bardziej wyrazista. Oto receptura prowadzącej "Kuchenne rewolucje", która od lat zmienia smak Polaków.
Kukurydza to warzywo małe i niepozorne, ale niezwykle przydatne. Można ją dodać do świątecznej pieczeni, przyrządzić z niej sałatki, a nawet upiec ciasto. Zobacz, jak w naszej kuchni robi to Grzegorz Zawierucha.
Sałatka jarzynowa na co dzień i od święta. W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha, Koło Gospodyń "Malowane Szminką" i sam Antek Smykiewicz rozważali nad najlepszym smakiem sałatki jarzynowej. Poznajcie przepis Darii Ładochy na tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezem. Daria zdradziła też, kilka swoich sprawdzonych sposobów i patentów na tę tradycyjną potrawę.
Iza Miko przyjechała do Polski na Wielkanoc. Dlaczego, kiedy spędza ją w USA, najdroższym daniem na stole jest sałatka jarzynowa? W Dzień Dobry TVN powiedziała również o swojej pasji - malarstwie. Jak obraz jej autorstwa trafił do domu Michaela Jacksona? I jak to się stało, że zaczęła malować?