Spośród pięciu wyłonionych przez jury finalistów wybraliście "Mistrza Smaku"! Tytuł ten oraz główną nagrodę o łącznej wysokości 100 000 złotych otrzymują Sylwia Ostrowska i jej szwagierka Agata. W studiu Dzień Dobry TVN wspólnie z jurorem akcji Robertem Sową przygotowały swoje popisowe dania: rybę po grecku, sandacza z pieczarkami w cieście francuskim i pijane pierogi! Smacznego.
W kawiarence Dzień Dobry TVN Kinga Burzyńska gościła 10 finalistów akcji Mistrz Smaku: Agatę i Sylwię (kategoria "Kocham"), Zuzę i Michała (kategoria "Smakuję"), Matrę i Tomasza (kategoria "Lubię"), Kasię i Milenę (kategoria "Szanuję") oraz Asię i Daniela (kategoria "Pomagam"). Dlaczego zgłaszający zgłosili swoich zgłaszanych? I komu w jury w składzie: Grażyna Wolszczak, Daria Widawska i Robert Sowa wręczyło główną nagrodę w wysokości 100 000 zł?
Trwa wspólna akcja telewizji TVN i marki Prymat. Jury rozpoczęło obrady. Kto został przewodniczącym jury akcji "Mistrz Smaku" - Michel Moran czy Robert Sowa? Kto nie zgadza się z tym wyborem? Jacy kandydaci na "Mistrza Smaku" podobają się Darii Widawskiej, a jacy Grażynie Wolszczak? Głosowanie trwa od 8 do 24 listopada.
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy jurorów akcji "Mistrz Smaku": Grażynę Wolszczak, Darię Widawską, Roberta Sowę i Michela Morana. Jaka jest ich ulubiona potrawa? Kto kojarzy im się z dobrą kuchnią? Co na śniadanie w dzieciństwie jadał Robert Sowa, a co Daria Widawska? Który z jurorów "Mistrza Smaku" nie potrafi gotować?
Tym razem mistrz Robert Sowa przygotował kotleciki jagnięce kebab-gyros, grillowane papryki z tartym serem feta i grillowane kotlety schabowe kebab-gyros. Wypróbójcie jego przepisy!
Mistrz Robert Sowa w kuchni Dzień Dobry TVN niezmiennie grilluje. Tym razem na ruszt wziął żołądki i udka z kurczaka, które przygotował w pikantnym wydaniu. Skorzystajcie z przepisów naszego kucharza i grillujecie razem z nim! Przekonajcie się też, jak smakuje sałatka z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi.
... żeberka z grilla z miodem i musztardą lub włoska sałata wiosenna z jajami przepiórczymi? Na co macie ochotę? Zobaczcie, co przygotował kucharz Robert Sowa. Przygotujcie potrawy według jego przepisów!
Jak smakuje grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny lub pikantna polędwica wołowa z białymi szparagami? Skorzystajcie z przepisów mistrza Roberta Sowy i sami przygotujecie te potrawy.
Kucharz Robert Sowa przyrządził w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne szaszłyki wegetariańskie w marynacie ziołowej, grillowane zielone szparagi w bekonie z sosem greckim i grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem śmietankowym. Na co macie ochotę?
Kucharz Robert Sowa poleca grillowaną karkówkę, nadziewane pikantne pieczarki z grilla i sałatkę sezonową do grillowanych mięs. Pogoda idealna do tego, by grillować, dlatego zachęcamy do wypróbowania przepisów Roberta Sowy.
Osiąga 150 cm długości i 24 kg wagi. Atlantycki, europejski, pospolity, szlachetny - jego odmian jest wiele, lecz każdy z nich stanowi drogocenne źródło białka i kwasów omega3. Są one niezbędne do funkcjonowania naszego mózgu oraz serca. W kuchni Dzień Dobry TVN Robert Sowa i Joseph Seelesto przyrządzili łososia na kilka sposobów: grillowego, szaszłyki, w formie steków oraz w popularnej sałatce. Którą wersję wybieracie?
Co tym razem poleca mistrz Robert Sowa? Co wyczarował w kuchni Dzień Dobry TVN z bekonu, kiełbasek, kotlecików drobiowych i ananasa? Robert Sowa zdradza swoje sekretne przepisy na: grillowane w bekonie białe kiełbaski nadziewane serem, sos sałatkowy polski z jogurtem, pikantnego grillowanego ananasa i kotlety drobiowe z prażoną cebulą. Palce lizać!
Może ważyć nawet 24 kilogramów. Pełen kwasów tłuszczowych omega-3 dobroczynnych dla naszego serca i mózgu. W kuchni Dzień Dobry TVN łososia przyrządzali Joseph Seelesto, bardziej znany jako Józek oraz Robert Sowa.
"Tata - ale", córeczka tatusia, pierwszy absztyfikant. To blaski i cienie ojcostwa. W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy: Henryka Sawkę, rysownika i ojca 21-letniej Karoliny, Michała Figurskiego, dziennikarza radiowego i tatę 8-letniej Sonii, Pawła Królikowskiego, aktora i ojca 13-letniej Julii i 10-letniej Marceliny oraz szefa kuchni i ojca 16-letniej Magdy Roberta Sowę. Jak wyglądają ich relacje z córkami oraz jak duża spoczywa na nich odpowiedzialność?
Jak wyglądają święta u szefów kuchni, czyli ludzi, którzy gotują na co dzień? Czy świąteczne potrawy przygotowują sami, czy może mają od tego ludzi do pomocy? Jakie potrawy znajdują się na ich świątecznym stole? Gośćmi Dobry TVN byli: Agnieszka Kręglicka, Robert Sowa, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa.
Odpowiedź na to pytanie zna miesięcznik "Zwierciadło", który zorganizował akcję "Piękno w zdrowiu". Czy wystarczy tylko pokochać siebie? Czy trzeba zwracać uwagę na to, co się jada? Co robią, by być zdrowymi, Robert Sowa, Katarzyna Bosacka, Natalia Przybysz, Maciej Miecznikowski i Edyta Herbuś?
Kobieta w ciąży powinna zwracać uwagę na to, co kładzie na talerzu i unikać ryzykownych potraw, które mogą zaszkodzić jej i dziecku. W kuchni Dzień Dobry TVN przyszła mama Katarzyna Skrzynecka razem z Robertem Sową udowodnili, że kuchnia dla ciężarnych może być nie tylko zdrowa, ale także smaczna i wykwintna.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują śliwki. W śliwkowym menu Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło znalazło się m.in.: smażone tofu z chińskim sosem śliwkowym, śliwkowy czatnej, ciasto śliwkowo–czekoladowe i kotlety z razowego seitanu z sosem śliwkowo-chrzanowym. Smacznego!