Kuchnia prowansalska kojarzy nam się przede wszystkim z aromatycznymi ziołami, czosnkiem, ziemniakami i winem. Poniżej znajdziesz 3 przepisy na łatwy i bardzo francuski obiad: kurczaka po prowansalsku.
Skrzydełka z ryżem, zapiekane w naczyniu w piekarniku, są idealnym pomysłem na obiad, jeśli szukamy czegoś pożywnego i łatwego w przyrządzeniu.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Joannę Brodzik, która przygotowała dla nas takie dania, jak: kurczak w czosnku, tabbouleh, wszechpalacek pomarańczowy oraz tadżin z makreli atlantyckiej. Przepisy pochodzą z książki aktorki "Umami. Opowieści i przepisy".
Dania z mięsem przygotował dla nas Matteo Brunetti. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak zrobić: makaron z indykiem, pollo e patate, kurczaka z grzybami oraz chrupiące polędwiczki z kurczaka w panierce panko i sosie barbecue.
Marzy ci się pyszny pieczony kurczak? Poznaj przepisy Andrzeja Polana na kurczę nadziewane według tradycyjnego przepisu, kurczaka pieczonego z ziemniakami oraz na krem z selera ze smażoną gruszką, serem pleśniowym i pieczonymi udkami. Pomysł na obiad gotowy! Sekretem na pyszne danie jest dobrej jakości drób.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwycięzca MasterChefa, Grzegorz Zawierucha, który przygotuje smaczne i zdrowe dania. Zobacz, jak w prosty sposób przygotować jajka faszerowane na dwa sposoby, kurczaka w sosie pomidorowym z mozarellą oraz pyszny deser - mandarynki z musem czekoladowym i pistacjami.
W kuchni Dzięń Dobry TVN zdrowo i kolorowo. Ambasadorowie akcji 5 porcji zdrowia Andrzej Polan i Katarzyna Glinka przygotowali pyszne dania, w których główną rolę odgrywają owoce i warzywa. Na stole pojawiły się: kurczę duszone z kolorowymi warzywami, kotlety z dorsza z ogórkiem, kalarepką i jabłkiem oraz naleśniki z kapustą, jabłkami i serem.
Król kokosów Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne przysmaki o egzotycznym smaku: kurczaka w kokosie z sałatką z ogórka, sałatkę z kokosem, ekspresową zupę z mleczka kokosowego, ciasto kokosowo-marchewkowo-morelowe. Na deser była kokosowa panna cotta z wiśniami.
Miód ma właściwości antybakteryjne, wzmacnia serce, koi nerwy i odżywia mózg. Dlatego warto go wprowadzić do swojej diety - do czego zachęca Anna Starmach. Skorzystajcie z przepisów Ani i zróbcie: kurczaka z miodem i orzechami, glazurowaną marchewkę z orzechami i tartę z orzechami oraz miodem. Jak odróżnić prawdziwy miód od sztucznego?
W orzechowej kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała same pyszności: tartę z gorgonzolą na orzechowym spodzie, czekoladowe ciasteczka z migdałami w karmelu, kurczaka z orzechami nerkowca i śliwki z orzechową kruszonką. Palce lizać! Skorzystajcie z przepisów Ani Starmach na naszej stronie www.