kruszonka

    kruszonka

    Aby poprawić sobie nastrój w deszczowe jesienne dni, można iść do kina na dobry film. Można też zostać w domu, gdzie dobry film możemy obejrzeć w towarzystwie dobrego jedzenia. Jakiego? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach i uczestniczka MasterChefa Justyna Pilichowska przygotowały pyszne jesienne desery: ciasto marchewkowe, jabłka pod orzechową kruszonką, odwróconą tartę gruszkową i sernik dyniowy.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała: jabłka pod orzechową kruszonką, wiśnie pod owsianą kruszonką, jagnięcinę pod ziołową kruszonką oraz warzywa pod kruszonką. Smacznego!

    Rozpoczęła się wiosna, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN zawitały zielone dania. Andrzej Polan przygotował: dorsza marynowanego z limonką, ogórkiem, selerem naciowym i zielonym jabłkiem, kurczaka pieczonego z pamelo, avocado i burakiem oraz kruszonka z limonką, pietruszką i bezą. Palce lizać!

    Motywem przewodnim w kuchni Andrzeja Polana było mleko, ale nie tylko krowie. Dla osób uczulonych na laktozę przygotował także mleko ryżowe i migdałowe. Udowodnił również, że mleko da się połączyć z mięsem, a dokładnie z łopatką wieprzową. Ponadto na stole pojawiały się: mleczne risotto z owocami oraz kiwi, banan, pomelo z kruszonką owsianą, orzechami pekan i jogurtem. Smacznego!

    W naszej kuchni Beata Kartowicz i jej kuchnia pod kruszonką. Jak przygotować idealną kruszonkę? Jak smakuje cukinia faszerowana z farszem wegetariańskim i kruszonką, crumble z truskawkami, jabłkami i rabarbarem oraz polędwiczka wieprzowa w ziołowej kruszonce? Wśród przepisów znajdziecie też ten na szarlotkę z kruszonką!