W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem potrawy dla osób aktywnych. Stawiamy na zdrowie, ale i smak.
Pyszny, ale szybki i efektowny obiad - to właśnie makaron z brokułem, sosem serowo - musztardowym i ziołami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to danie. Sprawdź.
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa krem z brokułów z serem to idealny sposób, aby zaskoczyć gości. Można do niej dodać cheddar lub gorgonzole. Idealnie komponuje się też z groszkiem, sprawdź, jak ją przygotować!
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Czym je zastąpić? Lekkie i wiosenne propozycje swoich dań przedstawia Sylwia Majcher, dziennikarka i edukatorka ekologiczna. Poznaj jej przepisy na falafele, domowe tortille, sałatkę z brokułów, cebule z boczniakami oraz smarowidło z kaszy gryczanej. A na deser - kawowa tarta bez pieczenia.
Kalettes (kalerosse) to nowe warzywo o charakterystycznym słodkawo-orzechowym smaku. Roślina powstała w latach 90. ubiegłego wieku. Zaletą kalettes jest niska kaloryczność i wysoka wartość odżywcza, dlatego warzywo to poleca się osobom dbającym o swoją dietę.
Na śniadanie, kolację i przekąskę - kanapki są doskonałym pomysłem o każdej porze dnia. Najpopularniejsze są te z żółtym serem, ale można zrobić je także z jajkiem po benedyktyńsku, pastą z awokado, brokułem, dynią, indykiem i musem żurawinowym. Zobacz, jak w naszej kuchni przyrządza je Grzegorz Zawierucha.
Dzień Dobry TVN to, jak mówi Anna Kalczyńska, jedyny program, w którym zaglądamy ludziom do lodówek. W naszej lodówce, w kuchni Dzień Dobry TVN, ambasadorzy akcji 5 porcji zdrowia: Andrzej Polan i Katarzyna Glinka znaleźli mnóstwo owoców i warzyw. Czy wiecie, ile owoców i warzyw powinniśmy jeść każdego dnia? Skorzystajcie z naszych przepisów na: omlet biszkoptowy "do góry nogami" z jabłkami, brokuły smażone na patelni z orzechami, masłem i miodem oraz pieczony filet z indyka w warzywach z sałatą rzymską. Smacznego!
W orzechowej kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała same pyszności: tartę z gorgonzolą na orzechowym spodzie, czekoladowe ciasteczka z migdałami w karmelu, kurczaka z orzechami nerkowca i śliwki z orzechową kruszonką. Palce lizać! Skorzystajcie z przepisów Ani Starmach na naszej stronie www.
Nazywany jest polską pizzą. Tradycyjna bułka z cebulą może stać się regionalnym przysmakiem. Co na to Unia Europejska? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował włoskie siostry naszego cebularza - pizzę z cebulą, pieczarkami i wędzonką, pizzę z brokułowym pesto i bursztynem, pizzę pieróg, czyli calzone z pomidorami, szynką, serem korycińskim.