"W marcu jak w garncu" w Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa akcja "W marcu jak w garncu". Wspólnie poznajemy smaki Polski i różnych zakątków świata oraz przydatne triki. Tym razem do boju w odkręcaniu słoika stanęli Marcin Prokop i Paulina Krupińska-Karpiel oraz Karolina Kalatzi i Piotr Kucharski. Jak im poszło?
Jak odkręcić słoik bez użycia siły? Ten trik podbija TikToka
Odkręcanie słoika, czyli z pozoru niewinna czynność, często wymaga od nas ogromnej siły i determinacji. Jednak dzięki temu trikowi, który podbija TikToka, wcale nie musi tak być. Wystarczy ostukiwać nakrywkę łyżeczką, by po chwili cieszyć się zawartością. Zobacz w materiale wideo, jak wykonać to prawidłowo.
W piątek, 22 marca z kolejnym zadaniem zmierzą się Dorota Wellman i Krzysztof Skórzyński. Czeka ich robienie kwiatów ze skórki po ogórkach.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Placki ziemniaczane z Podlasia i z Bieszczad. Zupełnie inne, a tak samo smaczne
- Kremowe pyszności na każdą okazję. Przepisy na delikatne dania według Grzegorza Zawieruchy
- Prawdziwie "męska" kuchnia. Sprawdź, jak przygotować idealny stek, burgera i mięsne l
Autor: Oskar Netkowski
Źródło zdjęcia głównego: Ola Skowron/East News