Jest podwójną mamą i tańczy exotic pole dance. "Agata, jak nie ty, to kto?"

Mnie nie wypada? W życiu!
Źródło: Dzień Dobry TVN
Exotic pole dance to wyjątkowy sport, który jest największą pasją Agaty Ossowskiej-Tursy. Kobieta jest tancerką i instruktorką, która dzieli się doświadczeniem ze swoimi podopiecznymi. W Dzień Dobry TVN trenerka udowodniła, że ta dyscyplina to nie tylko "taniec przy rurce".

Czym jest exotic pole dance?

Taniec przy rurce to hobby, które w ostatnich latach zyskało na popularności. Połączenie gimnastyki, akrobatyki, tańca oraz baletu tworzy exotic pole dance. Jednym z głownym elementów odróżniających pole dance od wersji exotic są buty, które zakładają tancerki. Obuwie ma specjalną konstrukcję: wysoką, podwiniętą podeszwę. Jak zapewnia bohaterka materiału Dzień Dobry TVN - tańczy się w nich tak samo, jak w puentach do baletu.

- Najpierw pojechałam na poledancowy camp, gdzie założyłam pierwszy raz buty do exotica. [...] Po jakimś czasie stwierdziłam, że "Agata, jak nie ty, to kto?" - tłumaczyła instruktorka.

Mąż, który wspiera

Agata Ossowska-Tursa w tym roku startowała w zawodach, gdzie trzykrotnie zdobyła pierwsze miejsce. Ogromnym wsparciem dla tancerki są jej dwie córki oraz mąż Tomasz Tursa, który podziwia jej umiejętności i od samego początku dopingował ją w rozwoju talentu. Jak przyznał - choć Agata nie miała przygotowania akrobatycznego, dogoniła inne zawodniczki i udowodniła, że determinacja połączona z poświęceniem dają pozytywne efekty. - Mój mąż totalnie nie kieruje się stereotypami, jest bardzo liberalny. [...] On uważa, że człowiek jest szczęśliwy wtedy, gdy się realizuje - podsumowała trenerka.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Zofia Wierzcholska

Reporter: Katarzyna Ciesielska

Źródło zdjęcia głównego: DDTVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana