Patryk Kwieciński to szef kuchni, który na terenie Kielc sprzedaje polskie sushi. - Mam mały catering, który jest mega mobilny. (...) Pewnego wieczora pomyślałem sobie, że można by zrobić usługę sushi, ale żeby ona nie była dość monotonna, to wykorzystamy tematy z kieleckiej, świętokrzyskiej ziemi plus z kuchni staropolskiej - opowiada w reportażu Dzień Dobry TVN. Z jakich składników przygotowuje to wyjątkowe danie? - Wygląda jak sushi, ale kompletnie nie smakuje jak sushi. Właściwie smakuje po prostu polskim jedzeniem - ocenił Piotr Kucharski. Zobacz materiał wideo.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- Polacy kochają sushi. Czy wiesz wszystko na temat tego dania?
- Zjadła sushi tuż po porodzie. "Brak odpowiedzialności"
- Nauka jedzenia pałeczkami krok po kroku. Którym rodzajem najłatwiej chwycić jedzenie?
Autor: Berenika Olesińska
Reporter: P. Kucharski, R. Męczykalski
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN