Lody szpinakowo-bananowe - przepis krok po kroku
Składniki:
- 200 g mrożonych bananów
- 100 g mrożonego szpinaku
- 10 listków mięty
- Chipsy z ciemnej czekolady
- Okruchy z orzechów laskowych
- Ciasteczka na lody - rurki
Sposób przygotowania lodów szpinakowo-bananowych
- Zamroź owoce pokrojone na kawałki. Szpinak można kupić już zamrożony, ale liście muszą być całe.
- Włóż owoce i warzywa do robota kuchennego, odczekaj 5 minut, a następnie zmiksuj. Od czasu do czasu zatrzymuj mikser i mieszaj łopatką. Na koniec dodaj miętę i ponownie zmiksuj.
- Udekoruj wiórkami czekoladowymi, orzechami laskowymi i ciasteczkami do lodów.
Zobacz także:
- Lody z rukoli. Poznaj przepis na oryginalny deser
- Lody waniliowe, słony karmel, krem czekoladowy i naleśniki - przepisy Bartka Boratyna
- Lody o smaku gumy balonowej, miętowe z czekoladą i owocowe sorbety. Oto przepisy na domowe desery Bartka Boratyna
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Cristina Catese
Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/East News
podziel się: