Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - przepis Sebastiana Olmy

Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi
Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi
Źródło: Madalina Vasilica/Getty Images
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi? Sprawdź przepis.

Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - przepis

  • 500 g filetu z halibuta
    • 1 mała łyżeczka soli, curry, papryki słodkiej
      • 3 jajka
        • 200 ml mleka
          • 200 g mąki pszennej
            • 300 g płatków owsianych górskich
              • 1 l oleju do smażenia
                • 100 ml oliwy z oliwek
                  • 1 małe opakowanie roszponki

                    Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - sposób przygotowania

                    1. Filet z halibuta potnij na paski, oprósz solą, curry, papryką słodką i odstaw na papierowy ręcznik.
                      1. W metalowej misce wymieszaj jajko z mlekiem i mąką pszenną.
                        1. Pocięte paski halibuta zanurz w jajku z mąką, a następnie przełóż do lekko zmiksowanych płatków owsianych.
                          1. Opanierowane płatki owsiane smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, po usmażeniu posyp lekko solą.
                            1. Usmażone paluszki rybne podawaj z oliwą i liśćmi sałaty roszponki.

                              Zobacz także:

                              Autor: Diana Ryściuk

                              Źródło: Sebastian Olma

                              Źródło zdjęcia głównego: Madalina Vasilica/Getty Images

                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości