Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - przepis Sebastiana Olmy

Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi
Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi
Źródło: Madalina Vasilica/Getty Images
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi? Sprawdź przepis.

Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - przepis

  • 500 g filetu z halibuta
  • 1 mała łyżeczka soli, curry, papryki słodkiej
  • 3 jajka
  • 200 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 300 g płatków owsianych górskich
  • 1 l oleju do smażenia
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 małe opakowanie roszponki

Domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi - sposób przygotowania

  1. Filet z halibuta potnij na paski, oprósz solą, curry, papryką słodką i odstaw na papierowy ręcznik.
  2. W metalowej misce wymieszaj jajko z mlekiem i mąką pszenną.
  3. Pocięte paski halibuta zanurz w jajku z mąką, a następnie przełóż do lekko zmiksowanych płatków owsianych.
  4. Opanierowane płatki owsiane smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, po usmażeniu posyp lekko solą.
  5. Usmażone paluszki rybne podawaj z oliwą i liśćmi sałaty roszponki.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości