Materiał promocyjny

Beata Tadla w kuchni

W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Beatę Tadlę z synem Jasiem. Prezenterka Faktów lubi przyrządzać różne sałaty. Woli jeść na zimno niż na ciepło. w pracy często jada sushi. Jej syn uwielbia zaś pierogi przygotowane przez babcię. Co przyrządzili w naszej kuchni?

Tagliatelle szpinakowe z boczkiem

Składniki:

tagliatelle

boczek wędzony

ser z niebieską pleśnią

śmietana do sosów

parmezan

szpinak (mrożony, liście)

pesto bazyliowe

czosnek

pomidorki wiśniowe do ozdoby

Przygotowanie:

Sposób wykonania: Podsmażyć boczek, kiedy się zarumieni wrzucić szpinak. Musi odparować. Kiedy zniknie woda, dodajemy śmietanę, pokrojony w kostkę ser Lazur. Mieszamy, czekamy aż się wszystko połączy. Dodajemy do smaku pesto. Gotujemy makaron. Kiedy wszystko jest gotowe, mieszamy w garnku z sosem lub podajemy na talerzu i sosem polewamy (to drugie ładniej wygląda). Posypujemy parmezanem.

Sałata z truskawkami

Składniki:

truskawki

sałata masłowa

feta

avocado

pestki dyni

suszone pomidory

Przygotowanie:

Sposób wykonania: Sałatę rwiemy, pestki z dyni prażymy na patelni, fetę kroimy w kostkę, pomidory suszone w paski. Mieszamy. Na talerzu ozdabiamy truskawkami i sosem balsamicznym.

Miodowe truskawki z orzechami

Składniki:

truskawki

orzechy laskowe

miód

czerwony pieprz

Przygotowanie:

Sposób wykonania: Orzechy trzeba pociąć na mniejsze kawałki i prażyć na patelni. Potem lejemy na to miód. Duże truskawki kroimy na pół (wzdłuż). Orzechy i miód kładziemy na truskawki i delikatnie posypujemy czerwonym pieprzem.

Chłodnik z avocado

Składniki:

gęsty naturalny jogurt

trzy avocado

czosnek

kostka rosołowa

pestki z dyni

Przygotowanie:

Jogurt mieszamy z avocado (uprzednio zmiksowanym bądź ugniecionym widelcem). Dodajemy świeży czosnek. Kostkę rosołową topimy na patelni i dodajemy do reszty. Posypujemy prażonymi pestkami dyni bądź smażonym boczkiem.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości