23-letni zwycięzca "MasterChefa" o swojej pasji. "Kuchnia to wszystko, co zajmuje mi myśli"

Zwycięzca MasterChefa prywatnie
Źródło: Dzień Dobry TVN
Maciej Regulski w zeszłym roku oczarował jurorów oraz widzów i wygrał jubileuszową, 10. edycję programu "MasterChef". Dużą wiedzę zdobył, czytając blogi i oglądając filmy o kulturze jedzenia za granicą. Gdzie rozwijał swoją pasję? O tym młody kucharz opowiedział w Dzień Dobry TVN.

Pasja do gotowania Macieja Regulskiego

23-letni Maciek Regulski swoją pasję do gotowania rozwijał w niewielkiej kuchni w Dąbrowie Górniczej. Na początku wcale go do tego nie ciągnęło, gdyż jako dziecko bał się używać kuchennych sprzętów. Zainteresował się przyrządzaniem dań, kiedy zaczął pomagać swojej babci, która w trzypokoleniowym domu odpowiadała za gotowanie. Z czasem stopniowo poszerzał wiedzę i w wolnych chwilach oddawał się swojej pasji. Nawet kiedy zaczął studiować budownictwo i wyprowadził się do akademika, zdarzało mu się w kuchni o wielkości metr na metr robić na dwóch palnikach wigilię dla 15 osób.

- Kuchnia to jest wszystko, co zajmuje mi myśli. To ciężko czasem sobie wyobrazić. Stałem się trochę - na swój sposób, jak ja to mówię - nudnym człowiekiem, przez to, że tylko jedno mam w głowie. To jest też dla mnie forma wyżycia. Bo w kuchni można się bawić na miliony różnych sposobów smakiem, wyglądem dania i teksturą - stwierdził Maciej Regulski w Dzień Dobry TVN.

Zwycięzca 10. edycji "MasterChefa"

Maciej Regulski zawsze był swoim najsurowszym krytykiem i traktował gotowanie jak hobby. Dopiero kiedy zdał sobie sprawę, że chce się tym zająć zawodowo, postanowił za radą kolegów ze studiów zgłosić się do programu. Kiedy dostał się do 10. edycji "MasterChefa", wszystko podporządkował temu wyzwaniu i wziął na uczelni urlop dziekański. W programie TVN zachwycił jurorów i wzruszył Magdę Gessler, która w finale stwierdziła: "Taka nieprawdopodobna ilość talentu w jednym człowieku zdarza się rzadko. Nam się zdarzyła pierwszy raz w ciągu dziesięciu lat".

- To jest dla mnie niedowierzanie dalej. Taki pozytywny szok. (...) Jadąc do programu, kompletnie sie tego nie spodziewałem - wyznał Maciej Regulski w naszym programie.

Zobacz także:

Autor: Sabina Zięba

Reporter: Marta Buchla

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana