Pozytywne podejście do życia, miłość do gotowania i doskonałe, ale proste przepisy – to właśnie dzięki temu Ewa Szczęsna jest jedną z najpopularniejszych kulinarnych TikTokerek w Polsce. Na jej koncie można znaleźć zarówno tradycyjne polskie dania, jak i specjały ze świata – przede wszystkim Włoch. Kim jest Ewa Szczęsna z programu "MasterChef 7"?
Zdobycie tytułu "MasterChefa" to marzenie wielu kucharzy-amatorów, jednak to, co dzieje się po triumfie w telewizyjnym show TVN, często przerasta ich najśmielsze oczekiwania. Kulminacyjny moment programu to niejednokrotnie dopiero początek ogromnych sukcesów – w gastronomii bądź show-biznesie. Właśnie tak było w przypadku części zwycięzców poprzednich edycji. Sprawdzamy, co u nich słychać.
"MasterChef" to nie tylko niezwykła przygoda kulinarna, ale i zacięta rywalizacja o tytuł kulinarnego mistrza Polski i cenne nagrody. Droga na szczyt w programie TVN nie jest łatwa, a niemal każdy odcinek kończy się eliminacją i... oddaniem fartucha. Kto pożegnał się z show w 4. odcinku 12. edycji?
Jak zmienili się Jakub Tomaszczuk i Julia Cymbaluk?
Julia Cymbaluk w wieku 10 lat zwyciężyła "MasterChefa Juniora 2". Jej popisowymi daniami zachwycali się jurorzy. Od tego czasu minęło 5 lat, a laureatka wyrosła na piękną nastolatkę. Jak wygląda? Czy wciąż gotuje?
Zwyciężczyni "MasterChefa" wyczarowała w studiu Dzień Dobry TVN przepyszne dania.
"Kuchnia to wszystko, co zajmuje mi myśli".
"Pierwszy raz tak wzruszający finał"
Szósty odcinek programu "MasterChef 10" zapowiada się smakowicie i wykwintnie. Uczestnicy udali się bowiem w podróż do winnicy Półtorak, by dowiedzieć się, jak powstaje wino oraz jak w odpowiedni sposób połączyć je z jedzeniem. Kto opanował tę wiedzę do perfekcji?
Program "MasterChef" od kilku lat dostarcza niezastąpionych emocji wszystkim miłośnikom wyszukanych potraw, oryginalnych przepisów i kuchennej rywalizacji. Jubileuszowa edycja popularnego show pełna będzie niespodzianek, które czekają nie tylko na widzów, ale także na kucharzy, którym udało się zdobyć wymarzone fartuchy.
Tłusty czwartek to jedno z ulubionych świąt wielu Polaków. Przed najlepszymi cukierniami ludzie już tkwią w długich kolejkach, po to, by dostać idealnego pączka. Nie trzeba jednak kupować tego przysmaku, lecz można samodzielnie zrobić go w domu. W jaki sposób? W Dzień Dobry TVN podpowiedziała zwyciężczyni 9. edycji "MasterChefa", Aleksandra Juszkiewicz.
W twoim domu szykuje się wizyta wyjątkowych gości i nie wiesz czym ich zachwycić? Przychodzimy z pomocą! Warto zainspirować się przepisami z najnowszego MasterChefa. Choć to już 9. edycja, kucharze nadal potrafią zaskoczyć.
Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji programu MasterChef, przygotowuje w naszej kuchni nad Wisłą w Warszawie potrawy inspirowane rzeką. Zaserwuje nam dziś dania z raków, które kiedyś królowały na polskich stołach. Skorzystajcie z jego przepisu na zupę rakową, szparagi z sosem rakowym i parmezanem oraz raki po staropolsku. A na deser polecamy chałkę ze świeżymi owocami, która zachwyci każde podniebienie. Smacznego!
W blue monday pocieszenia szukamy w kuchni Dzień Dobry TVN. Finalista programu "Masterchef" Mateusz Guncel przygotował takie smakołyki jak: mikrogołąbki z pak choia z ryżem cytrynowym, kuskus z cieciorką i kiełkami fasoli mung, koktajl straciatella z bananami maślanką i cynamonem, a na deser torcik czekoladowy. Pycha!
Nasze studio opanowały dziś... orientalne grzyby. Jakie są ulubione grzyby Doroty, a jakie Marcina? Jakie właściwości mają grzyby shiitake? Co można zrobić z grzybów maitake, a co z boczniaków? I jak smakuje burger z portobello i kozim serem? O tym w kuchni Dzień Dobry TVN opowiedział kucharz Charlie Daigneault, któremu towarzyszyła Natalia Gmyrek, uczestniczka programu MasterChef. Skorzystajcie z ich przepisów!