Zobacz, jak zrobić paprykowy hummus, pełnoziarniste wrapy, owsiankę "Snikers", chleb bananowy z malinami i zielone smoothie.
Wokalistka je to, na co ma ochotę, jednak wierna jest jednej, ważnej zasadzie.
"Jest większa ochota na słodycze, podjadanie".
Co zrobić, żeby poruszyć szare komórki już od pierwszego poniedziałku po wakacjach? Trzeba dobrze jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które powodują, że mózg działa na wyższych obrotach. Sprawdź przepisy na kremowy sernik na orzechowym spodzie, krem z pieczonych pomidorów z pulpecikami oraz pieczone ziemniaki z halibutem i awokado.
Jak skomponować obiad do 10 złotych? Czym warto zastąpić masło, które nigdy nie było aż tak drogie? Na pytania redaktorki dziendobry.tvn.pl odpowiedziała dietetyczka Marta Wysogląd.
Pestki dyni to źródło wielu witamin i wartości odżywczych.
Gdy w domu pojawia się dziecko, mamy w natłoku obowiązków zapominają o sobie. Tymczasem zdrowa i zbilansowana dieta dotyczy nie tylko maluchów, ale także i dorosłych. Małgorzata Jackowska, dietetyczka pokazała, jak szybko wykonać zdrowy obiad z dzieckiem na rękach.
Przygotowanie smacznego, pełnowartościowego obiadu może zająć tylko kilka minut.
Dobiegła końca akcja #TVNpomagajmysobie, która miała za zadanie pomóc najbardziej potrzebującym w okresie pandemii. Było to wsparcie podwójne - osobom najuboższym potrzebującym wsparcia w formie ciepłego posiłku, a także restauracjom, które te posiłki ugotowały i dostarczyły.
Lunch to nie musi być tylko kanapka z serem i szynką lub danie zjedzone w drogiej restauracji. Smaczny, zdrowy i sycący lunch do pracy lub szkoły, na kilka dni, możemy przygotować sami w domu. Gośc Dzień Dobry TVN, blogerka kulinarna Katarzyna Bukowska, podpowiada jak to zrobić i zdradza swoje przepisy. Skorzystajcie z przepisów na chrupiącą sałatę z sosem orzechowym, kulki z masła orzechowego i kokosa.
Oto Katarzyna Knioła i Marzena Jarczak i ich potrawy na dobry początek dnia. Skorzystajcie z przepisów na pierwsze, drugie śniadanie i zdrowe przekąski. Te produkty można przygotować bardzo szybko i nie zawierają one prawie w ogóle białka. Smacznego!
Niestety w wielu szpitalach posiłki, które się serwuje pacjentom wołają o pomstę do nieba. Dlaczego szpitale oszczędzają na jedzeniu, kiedy wiadomo, że odpowiednio zbilansowany posiłek często pozwala szybciej dojść pacjentom do zdrowia? Porozmawialiśmy o tym gościem Dzień Dobry TVN prof. Małgorzatą Wojciechowską-Kozłowską z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
W szpitalu często widzimy oto taki obrazek: do obłożnie chorych pacjentów przychodzą rodziny z wypełnionymi po brzegi siatkami. Co w nich jest? Rosołek z makaronem, kurczaczek ugotowany na parze, kompocik od babuni i wiele innych pyszności. Bez tego domowego wsparcia, pacjenci, pozostawieni tylko na wikcie szpitala, mogliby szybko nie wrócić do zdrowia. Co szpitale serwują swoim pacjentom? Sprawdził to dziennikarz Dzień Dobry TVN Filip Chajzer.