Pyszne, sezonowe czereśnie doskonale pasują nie tylko do deserów czy przetworów, ale również do odpowiednio skomponowanych dań wytrawnych. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Daria Ładocha. Jak zrobić stek z tuńczyka w sosie czereśniowym? Sprawdź przepis.
Sprawdź przepisy Szymona Czerwinskiego na pastę z tuńczyka i pastę z awokado i pieczarek z kuchni Dzień Dobry TVN.
Popularny trend? Kiszonki! Doskonałe na budowanie odporności. Swoimi innowacyjnymi przepisami na antenie Dzień Dobry TVN podzielił się zwycięzca 10. edycji programu "Masterchef", Maciej Regulski. Oto przepis na wyjątkową sałatkę z tuńczykiem oraz sosem z kiszonych pomidorów.
Arbuz jest jednym z najchętniej jadanych latem owoców. Choć słodki, jest orzeźwiający i niskokaloryczny. Poza podaniem owocu w formie świeżo pokrojonych kawałków, można go wykorzystać na wiele różnych sposobów. Od sałatek, przez lody i grillowanie po... przekształcenie go w coś na wzór tuńczyka. Sprawdź, jak to zrobić.
Sylwester i karnawał to okres, w którym wiele osób zdecyduje się na zorganizowanie imprezy we własnym mieszkaniu. Jakie przekąski i startery przygotować gościom? Idealnym wyborem na imprezę w domu jest tuńczyk. Co możemy z nim zrobić? Włoska kucharka Cristina Catese proponuje mini tartaletki, focaccię z rukolą i kaparami oraz spring rollsy z chrupiącymi warzywami z dipem.
Ryba to obowiązkowy składnik świątecznego menu. Skorzystaj z pomysłów Cristiny Catese na dania z tuńczykiem. Przygotuj go po grecku, z sałatką warzywną lub wykorzystaj jako nadzienie do ravioli.
Jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby? Przygotuj ich ulubione dania, które posmakują także dorosłym. Skorzystaj z przepisów Cristiny Catese na burgera, spaghetti i pulpeciki ziemniaczane z tuńczykiem.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN było ostrrrro! Nasi goście: Eduardo Palazuelos, jeden z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej i Ernesto Malda, konsul Ambasady Meksyku w Polsce przygotowali kilka dań typowych dla kuchni meksykańskiej: guacamole, marynowany tuńczyk z sosem pico de gallo, selva mextahi i tacos z krewetkami! Pysznie!
Kucharz Paweł Zając chce przekonać Polaków do tego, by jedli ryby i owoce morza, bo są zdrowe, lekkie i dają nam energię. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: kulki z krewetek, marynowaną ośmiornicę, tuńczyka w pistacjach, kalmary nadziewane małżami z sosem rakowym i przegrzebki na galaretce porzeczkowej. Co łatwiej przygotować - ośmiornicę czy krewetki? Ile trzeba gotować ośmiornicę, by była miękka? Lubicie ryby i owoce morza?
Poranny koktajl, wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, roladki rybne na warzywnym julienne, kokosowy ryż z wołowiną, energetyczne kulki, sałatka z fasoli i tuńczyka, czyli Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaserwował lekkie potrawy w sam raz dla aktywnych.
Chronią przed zawałem, wspomagają odchudzanie i zapobiegają miażdżycy... jabłka. W kuchni Dzień Dobry TVN bloger Tomasz Sarjusz-Wolski przygotował potrawy z jabłek: klasyczną tartę, pierś z kaczki z kulkami z buraków i waniliowymi jabłkami i pieczony camembert. Co da się wycisnąć z jabłek oprócz soku? :)
W kuchni Bartek Wrona i jego szwagier Darek Kuźniak przygotowali tuńczyka w formie tatara z jajkiem przepiórczym, kaszę jaglaną w formie risotto oraz deser - fondant czekoladowy z wiśniami. Smacznego!
Tatar z tuńczyka z wasabi, stek z tuńczyka z sosem paprykowym, kanapki z tuńczykiem i ogórkami, sałatka z tuńczykiem i awokado - brzmi zachęcająco? To zapraszamy do naszej kuchni, w której dziś rządziła Anna Starmach!