Soczysty, dobrze przyprawiony kotlet, świeża bułka, warzywa i podkręcające smak sosy. Burger to niezwykle uniwersalne danie, które można serwować na niezliczoną ilość sposobów.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Ziemniaki to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych.
28 maja obchodzimy wyjątkowe święto: Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji finalistka 9. edycji programu "Masterchef", Sylwia Garska-Chmarycz przygotuje nie jedną, a dwie propozycje: burgera wołowego z marynowaną cebulą, a w wersji wege - burgera z buraka. Do tego pieczarki faszerowane, a na deser: mirabelki pod pierzynką.
Jaka jest geneza słowa hamburger? Czy boczniakami można zastąpić mięso w burgerze? I jakie są wartości odżywcze grzybów? Na te pytania odpowiedział w Dzień Dobry TVN nasz kulinarny smakosz Mikołaj Rey, który zdradził też, jakie potrawy można zrobić z boczniaków i, która kuchnia ceni je najbardziej. Dlaczego Dorota Wellman nie lubi tych grzybów, a Marcin za nimi przepada?
Potrawy przygotowane w kuchni Dzień Dobry TVN przez Darię Ładochę są naprawdę tanie, a ich przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Skorzystajcie z przepisów na sałatkę z buraka z groszkiem i miętą, pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chilli i kolendrą oraz burgery z groszku z zieloną pietruszką i sosem jogurtowo-ogórkowym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Dawida i Alicję Białowąs. Pasjonaci i propagatorzy diety Paleo przygotowali takie pyszności jak: omlet owocowy, frittatę z krewetkami, burgery z awokado, a na deser brownie z batatów. Na czym naprawdę opiera się ta dieta? Co dobrego może nam ona dać? Co Wy na to ?:)
W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach przygotowała potrawy z bakłażana. Czy wiedzieliście, że bakłażan jest niskokaloryczny i zawiera dużo witamin i minerałów? Na naszym stole pojawiły się takie dania jak: pieczony bakłażan z pęczakiem, roladki z bakłażana, pasta bakłażanowa z granatem oraz także bakłażanowe burgery. Smacznego!
W czym tkwi tajemnica dobrego burgera? Z jakiego pieczywa i mięsa powinno się robić burgery? O tym Mikołaj Rey rozmawiał z szefem kuchni Yahorem Piotrouskim, który pokazał mu, jak zrobić zdrowego.
Po raz pierwszy w historii programu „Ugotowani” gotować będą pary. W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś jedną z tych par: Patrycję Durakiewicz i Przemka Pałubińskiego, którzy są razem od 1,5 roku. Podzielili się z nami swoimi przepisami na zdrowe i szybkie śniadanie.
Za sprawą blogerki kulinarnej Justyny Kozłowskiej oraz botwinki, szparagów, włoszczyzny, jabłkek i rabarbaru w kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało wiosną. Skorzystajcie z jej przepisów na: różową zupę, czyli botwinkę, szparagowe pęczakotto, burgery z włoszczyzną w bułach domowej roboty i rabarbar zapiekany z jabłkami! Kto z Was ma ochotę na burgery z włoszczyzną?
Piotr Kucharski podpowiada, jak szybko i tanio przygotować zdrowy obiad. Skorzystajcie z jego przepisów na: zapiekankę z kaszy gryczanej, potrawkę z buraków i fasoli, drobiowe burgery i pieczone ziemniaki z jajkami!
Burger z krokodyla, krewetki z Mozambiku z sosem szafranowym i lody bananowe z masłem orzechowym - to przysmaki, które dziś w naszej kuchni przygotowuje David Gaboriaud. Kto z Was ma ochotę na krewetki, lody bananowe, a kto na burgera z krokodyla? :-)