Czy wiedziała, że jej wnuczka jest zaniedbywana przez własnych rodziców?
Co warto jeść w ostatni miesiąc roku?
Po czym poznać, że owoce są słodkie i soczyste?
Oto kilka prostych i pomysłowych inspiracji.
"Tego się trochę nie spodziewałem".
Co warto kupić w lokalnym warzywniaku?
Kandyzowanie to najlepszy sposób konserwacji owoców. Zobacz, jak zrobić kandyzowane owoce samodzielnie w domu.
Jak zrobić knedle ze śliwkami, grzanki z wątróbką i winogronami, owocowy zawrót głowy oraz karmelizowane brzoskwinie?
"To wydawało się niemożliwe".
Przetwory z gruszek cieszą się u nas dużą popularnością. Nie powinno to dziwić – gruszki to smaczne i zdrowe owoce. Pozwalają na przygotowanie takich przetworów, jak: dżem, konfitura, powidła czy mus.
"Ważny jest skład".
Jesteś miłośnikiem słodko-słonych smaków? A może masz ochotę wprowadzić odrobinę słodyczy do swoich dań i zestawić ją z wytrawnymi produktami? Jeśli tak, to ten odcinek kulinarnej serii jest dla ciebie!
To dobry sposób na dodatkową porcję witamin.
O pysznych, poręcznych, owocowych musach Olivierowi Janiakowi opowiedziała influencerka lifestylowa Barbara Cichocka.
Świeżo wyciskany sok grejpfrutowy ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Dlatego warto go pić?
Sprawdź, co można zrobić z porzeczek.
Na świecie można znaleźć 6 tysięcy różnych odmian śliwek. Wśród nich znajdują się takie jak mirabelki, węgierki czy renklody, które są szeroko znane i cenione ze względu na swoje soczysty, słodki miąższ oraz bogactwo witamin i mikroelementów. Są one także chętnie wykorzystywane w kuchni, gdzie doceniane są za ich smak i aromat, a także za możliwość przetworzenia ich na powidła, dodawania do wypieków, suszenia czy pokrywania czekoladą. Sprawdziliśmy ile kalorii ma śliwka i czy możemy ją jeść podczas odchudzania.
Olejek grejpfrutowy ma niezwykle szerokie zastosowanie – sprawdza się zwłaszcza w przypadku problemów skórnych.
W tym roku zbiory owoców znacznie przyspieszyły. W sklepach i na bazarkach dostępna jest już aronia. Zakończyły się jednak zbiory truskawek, malin czy jagód.
Poznaj najlepsze przepisy.
Czy wiesz, jak poprawnie rozpoznać owoce mirabelki?
Mirabelka, inaczej śliwa domowa, to owoc niedoceniany we współczesnej kuchni. Jest nieco mniejsza od klasycznej, znanej nam śliwki, ma żółtą barwę i pod kwaśną skórką kryje słodkie bogactwo witamin. Lato i wczesna jesień to idealny moment, aby przygotować z niej przepyszne przetwory. Sprawdź nasze przepisy.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Bywają wręczane jako prezent.
Wystarczy jedna rzecz. Masz ją w kuchni.
"Czy to nie jest chora sytuacja?"
Mowa o setkach złotych.
Jak przyrządzić grzanki z twarożkiem i bobem, kolorową fasolkę szparagową i owoce z koglem moglem?