Sprawdź, jak przygotować zielone curry z koprem włoskim, kapustę pak choi na ciepło, zupę galangalową tom kha i azjatyckie sałatki.
Wieprzowina po tajsku to aromatyczna potrawa prosto z Tajlandii. Z reguły przygotowywana jest z mleczkiem kokosowym, które jest również ważnym składnikiem zupy tajskiej z wieprzowiną.
Pyszne dania kuchni azjatyckiej, które będą smakować wszystkim domownikom? Nic prostszego dla Antka Smykiewicza i jego żony. Sprawdź, jak przygotować wołowinę po tajsku z dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN i zakochaj się w azjatyckich smakach.
Szaszłyki po tajsku to ciekawa odmiana od tradycyjnych polskich potraw na grilla. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Rogulski, zwycięzca 10. edycji MasterChefa, przygotował swój przepis na szaszłyki po tajsku. Sprawdź, jak zrobić je w domu.
Kurczak po tajsku to jeden z bardziej znanych w Europie przepisów wywodzących się ze sztuki kulinarnej Tajlandii. Tajski styl gotowania przez wieki kształtował się pod wpływem kuchni chińskiej z północy i kuchni indyjskiej z zachodu. Dlatego też tajskie dania, takie jak kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym czy kurczak curry po tajsku, zachwycają intensywnym smakiem i orientalnymi przyprawami.
Są potrawy, którymi można zaimponować znajomym podczas spotkania towarzyskiego, ale w większości przypadków są one jednak trudne do przygotowania. Martyna Chomacka udowadnia jednak, że nie zawsze. Jej dania są nie tylko eleganckie i smaczne, ale też banalnie proste w wykonaniu.
Dziennikarz Marcin Sawicki zaprasza Was na dzień z Darią Ładochą, blogerką, autorką książek kulinarnych i... wulkanem energii. Czy gotowanie ją relaksuje? Dla kogo lubi gotować? Skąd wzięła się jej miłość do tajskiej kuchni? Daria zabrała Marcina na kulinarne warsztaty, które są jej żywiołem.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Michała Kurka, znawcę kuchni polskiej i azjatyckiej. Bloger przygotował kurczaka satay z sosem z orzeszków ziemnych oraz tajską rybę na parze. Spróbujecie? Skorzystajcie z przepisów Miachała!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach i dwóch uczestników MasterChef: Patryk Harmułowicz i Jakub Łukaszonek przygotowali pyszne i kolorowe dania: dyniowe curry, curry z ananasem i kaczką, zielone curry z krewetkami, czerwone tajskie curry i zupę krem dyniowy curry z mlekiem kokosowym i kolendrą.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje zasmakowaliśmy dania kuchni tajskiej. Przygotowali je dla nas: Przemysław Saleta, który jest wielbicielem kuchni i kultury tajskiej oraz eksperci kulinarni z Wydziału Technologii Gospodarstwa Domowego Uniwersytetu w Bangkoku: Asst. Prof. Apinya Manarote i pan Jadenisphat Bunyasawat, a także I Sekretarz Ambasady Tajlandii w Warszawie Thanthida Wangthamrong.
Daria Ładocha niedawno wróciła z kursu kulinarnego w Tajlandii i postanowiła podzielić się z nami wiedzą, którą tam zdobyła. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: pierożki z serem, słodkie ciasteczka z mąki ryżowej z kokosem, smażony ryż z kurczakiem i warzywami, sałatkę som tam oraz północną zupę Tom Yum z krewetkami i śmietaną kokosową.
Charles Daigneault udowodnił, że połączenie kuchni włoskiej i azjatyckiej jest możliwe. W Dzień Dobry TVN przygotował sataye z kurczaka z sosem orzechowym, a na deser tiramisu po tajsku.
Prowadzi bloga kulinarnego Mamałyga. Głównym powodem jego założenia było pojawienie się w jej życiu dwóch córeczek. Córki Darii nie jedzą glutenu, nabiału i mięsa, stąd w jej kuchni jest bardzo dużo dań wykluczających te produkty. W kuchni dzień Dobry TVN gościem była Daria Ładocha. Przygotowała dania kuchni tajskiej.
Jak oczarować kobietę w kuchni pokazali nam dziś dwaj wielbiciele kuch tajskiej: Przemysław Saleta i uczestnik programu "Ugotowani", Michał Kurek. Smacznego!