Szukasz pomysłu na kulinarne orzeźwienie? W kuchni dzień Dobry TVN przedstawiamy lekkie, owocowe propozycje słodkości, które z pewnością przypadną do gustu nawet w najgorętsze dni. Jak zrobić knedle z borówkami? Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Słynna golonka, knedle bawarskie z boczkiem, białe kiełbaski, pyszny aromatyczny strudel – kuchnia bawarska szczyci się wyśmienitymi potrawami, których tradycja przygotowywania sięga setek lat.
Sezon na truskawki to doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów z wykorzystaniem tego pysznego owocu. Przykładem są pyszne knedle z truskawkami, do których warto wykorzystać również młode, sezonowe ziemniaki. Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Kuchnia czeska kojarzy się najczęściej z knedliczkami i dobrym piwem. Jednak restauracje czeskie serwują mnóstwo innych przysmaków. Pyszne jedzenie można dostać również w barach przekąskowych na targach i rynkach. Tu można zjeść parówki w bułce, czyli odpowiednik amerykańskiego hot doga. Czesi uwielbiają także zupy, które są podstawą każdego obiadu. Czeska kuchnia to również przysmaki na słodko. Próbując czeskich dań, ma się pewność, że niejednokrotnie zaskoczą swoim bogactwem i różnorodnością.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Annę Starmach, której pomagała zwyciężczyni "MasterChef Junior" Natalia Paździor. Dziewczyny przygotowały knedle ze śliwkami. Jakie ziemniaki są najlepsze na knedle? I czy można je rozdrobnić blenderem?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, który przygotował potrawy kuchni czeskiej? Skąd ta inspiracja? Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak zupa czosneczkowa, gulasz piwny czy knedle bułczane. Lubicie czeską kuchnię? :)
Dziś Piotr Kucharski przygotował prawdziwą gratkę dla wielbicieli pampuchów, bułek na parze, parzaków i knedli.