Dzianinowe komplety dotychczas kojarzyły się z modą uwielbianą przez nasze babcie. Współczesne trendy przełamują ten stereotyp i proponują odważny zestaw, w którym można pochwalić się zgrabnymi nogami. Kuse szorty w zestawie z krótkim sweterkiem to duet, który pokochały uczestniczki fashion weeków. Jak nosić taki zestaw na co dzień?
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
Bielizna nie bez przyczyny uznawana jest za jeden z najważniejszych elementów kobiecej garderoby. Dzięki niej można dosadnie wyrazić swój temperament, nawet jeśli na co dzień skrywana jest pod ubraniem. Koronkowy biustonosz typu trójkąt, dopasowane body czy klasyczne figi z bawełny to zaledwie część propozycji, na które warto postawić w sezonie letnim.
W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak przygotować mamałygę na wypasie. To danie z kuchni rumuńskiej. Kucharz już wkrótce zadebiutuje jako juror 7. edycji MasterChef Junior. Sprawdź, jak zrobić potrawę według jego przepisu.
Jak wyhodować piękną, rodzącą słodkie owoce roślinę w domu?
Figi mają mnóstwo wartości odżywczych i zastosowań zdrowotnych. Zawierają dużo magnezu i wapnia, pomagają w przypadku problemów z osteoporozą, są dobre na stres. Właśnie zaczyna się na nie sezon. Najpopularniejsze w polskiej kuchni są te suszone, które dodaje się do deserów, dżemów, musów. Można je także jadać na surowo razem ze skórką. Wspaniale komponują się z wytrawnymi daniami, słonymi serami, wędlinami. Najlepiej łączyć je z drobiem, przygotowując np. tajine z kurczaka lub kaczkę.
Figi, zarówno te świeże, jak i te suszone są prawdziwą bombą witaminową. Zawierają między innymi witaminę A, C czy B. Oprócz tego figi mają w sobie dużo błonnika, potasu i żelaza. Czy wiedzieliście, że 100 g fig ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Po czym poznamy, że figa jest już dojrzała? O właściwościach fig w studiu Dzień Dobry TVN opowiedziała Agnieszka Cegielska.
W kuchni Dzień Dobry TVN zwyciężczyni MasterChefa Junior, Julia Cymbaluk, podzieliła się przepisem na swoje popisowe danie: raki na tronie. Młoda kucharka, z pomocą Anny Starmach przygotowała również polędwiczki z purée kasztanowym, szparagami i czarną soczewicą oraz figi z kremem migdałowym na sosie truskawkowym i pokruszonymi ciasteczkami. Skorzystajcie z jej przepisów!
Anna Starmach, specjalnie dla Was, przygotowuje potrawy z makiem. I nie będą to potrawy świąteczne! Skorzystajcie z jej przepisów.
W kuchni Dzień Dobry TVN postanowiliśmy ocalić od zapomnienia mijające już lato. Piotr Kucharski przygotował: kwaśną sałatkę z zielonej fasolki, wołowinę z zieloną fasolką, tartę z brzoskwiniami oraz kurczak na zielonej sałatce. Smacznego!
Anna Starmach i wariacje na temat ulubionego mięsa Polaków, czyli kurczaka w kuchni Dzień Dobry TVN. Jurorka "MasterChefa" poleca dziś trzy dania z kurczakiem: sałatkę z kurczakiem i figami, zupę dyniową z kurczakiem i pałki kurczaka w sosie grzybowym. Zobaczcie, jak przygowoać zupę dyniową, by nie była mdła?
Helenę Lechecką, uczestniczkę programu "MasterChef", gościliśmy wraz z jurorką Anną Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN. Panie przyrządziły pyszności ze śliwek i fig. Przekonajcie się, jak smakuje ciasto czekoladowe ze śliwkami i delikatną bezą, tarta z puszystym kremem waniliowym i świeżymi figami oraz figi i śliwki zapiekane z pleśniowym serem.