Parówki to bardzo znany i lubiany przez dzieci produkt. Najczęściej podawane są gotowane w wodzie lub grillowane, jednak można je przyrządzić również zawinięte w ciasto. Parówki w cieście drożdżowym to ciekawy pomysł na wykorzystanie tego mięsnego produktu.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sezon grzybowy trwa w najlepsze. W wielu kuchniach powstają właśnie rozmaite grzybowe dania i przetwory. Nie inaczej jest w kuchni Dzień Dobry TVN. Tym razem proponujemy pyszny wypiek, czyli ciasto drożdżowe z grzybami. Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN gotował Grzegorz Zawierucha. Pokazał, jak przygotować świąteczne przysmaki: kolorowe laseczki, choinkowe brownie, a także ciasto drożdżowe z makiem i cynamonem.
Piątek trzynastego wcale nie musi być zły. My postanowimy go Państwu odczarować. A w zasadzie zrobi to Andrzej Polan w swojej słonecznej kuchni, który przygotował dla nas: ciasto drożdżowe z kukurydzą, kurczakiem i serem, schab i sernik z morelami.
Śmietana to jeden z produktów, którego nie powinno zabraknąć w naszej lodówce. Może stanowić składnik m.in. zupy buraczkowej, ciasta drożdżowego i sałatki ziemniaczanej. Przepisy na te właśnie dania zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.
Kuchnia jesienna i świąteczna jest bogata w orzechowy smak i zapach. Smażony seler i jabłko, drożdżowe ciasto z gruszkami, rożki z kremem czekoladowym - proste, ale efektowne dania z wykorzystaniem orzechów przygotowuje dla nas Andrzej Polan.
W kuchni Dzień Dobry TVN Samar Khanafer wyjawiła swoje sposoby na smaczne ciasto drożdżowe. Dowiedzieliśmy się również, jak prawidłowo przygotować zaczyn.
Andrzej Polan namawia, by co jakiś czas, każdy z nas własnoręcznie przygotował ciasto drożdżowe :) Na zachętę, proponuje ciasto drożdżowe na słodko oraz w wersji wytrawnej. Co powiecie na bułeczki drożdżowe z pieczonym serem i drożdżowe pulpety w sosie pomidorowym? Zobaczcie, co Andrzej "wyczarował" w naszej kuchni.
W „MasteChefie” gotowała bycze jądra, dziś w kuchni dzień Dobry TVN popcorn w czekoladzie, praliny z orzechami włoskimi i morelami oraz szybki torcik czekoladowy. Diana Volokhova, w towarzystwie Anny Starmach osiągnęła szczyt słodkości!
W kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało dziś, za sprawą mistrza Andrzeja Polana, suszonymi grzybami i makiem. Polecamy przepisy Andrzeja, bo mogą Was zainspirować do przygotowania na Wigilę niby tych samych, a jednak smakujących trochę inaczej potraw. Co powiecie na gulasz z suszonych grzybów z kapustą włoską, paluchy drożdżowe z makiem, pieczone uszka z kaszą gryczaną i kokardki z ciasta z grzybami?