Tort z owoców - jak przygotować?
Lista produktów potrzebna do stworzenia tortu z arbuza, winogron i owoców jagodowych:
- 5 arbuzów - najlepiej o różnej masie (6 kg, 4 kg, 3 kg, 2 kg, 1 kg),
- 3 kg winogron ciemnych (świeże, drobne, w kiściach),
- 400 g jeżyn,
- 500 g borówek amerykańskich,
- 400 g malin,
- 1 kg truskawek,
- 15 szt. physalis (miechunka jadalna),
- mięta i melisa,
- 30 długich patyczków do szaszłyków,
- 20 pałeczek do posiłków azjatyckich,
- 100 wykałaczek,
- patera lub talerz pod tort (minimum 40 cm średnicy).
- Pierwszym elementem, który chciałbym przygotować przy was, będą elementy dekoracyjne. Potem cały korpus będziemy budować. Będzie to dość duża konstrukcja. [...] Postaram się zrobić cztery warstwy tego tortu. [...] Udekoruję go owocami jagodowymi - tłumaczył złoty medalista olimpiady kulinarnej i szef kuchni Łukasz Szewczyk.
Anna Starmach świętuje 37. urodziny
Anna Starmach w swoje urodziny gościła w kuchni Dzień Dobry TVN, gdzie przygotowywała churrosy, krem waniliowy z rabarbarem, ciasteczka waniliowe i mini pavlove, a Łukasz Szewczyk wraz z prowadzącymi wręczył solenizantce tort z owoców.
- Anula, wszystkiego najlepszego kochana! - powiedział Krzysztof Skórzyński.
- Dziękuję bardzo. Nigdy nie miałam takiego tortu - przyznała Anna Starmach.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry TVN Extra znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Oryginalny przepis na węgierski tort Dobosza. Jak go wykonać krok po kroku?
- Obłędny w smaku tort węgierski. Poznaj przepis
- Komunijny tort z owocami - przepis Bartka Boratyna
Autor: Dominika Czerniszewska
Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News