Przepisy kulinarne

Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek - prosty, wiosenny przepis

Przepisy kulinarne

Autor:
Diana
Ryściuk
Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek

Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek to prosta propozycja na pyszny, wiosenny posiłek. W zależności od tego, co do niej dodamy, można zmieniać jej smak i kolory. Jest dobra na śniadanie, do obiadu i na kolację. Sprawdź nasz prosty przepis na sałatkę z serkiem wiejskim.

Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek

Poniższą listę składników można z powodzeniem modyfikować, coś do niej dodawać, np. pomidorki koktajlowe, paprykę, pieczonego bakłażana itd.

Składniki:

  • 2 ulubione serki wiejskie,
  • duży pęczek rzodkiewek,
  • pęczek szczypiorku,
  • ząbek czosnku,
  • pół cebulki szalotki,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • sól i pieprz.

Wiosna

HGTV: Wiosenne prace w warzywniku. Jak przygotować glebę
HGTV: Wiosenne prace w warzywniku. Jak przygotować glebęHGTV
wideo 2/4

Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek - sposób przygotowania

  1. 1Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać ze skorupek i obrać w drobną kostkę.
  2. 2Serek wiejski odsączyć z jego płynnej części.
  3. 3Umyte rzodkiewki osuszyć i pokroić w półplasterki.
  4. 4Cebulkę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek posiekać.
  5. 5Wszystko wrzucić do jednej miski, dodać musztardę, sok z cytryny, sól, pieprz i dobrze wymieszać.

Zobacz także:

Autor:Diana Ryściuk

Źródło zdjęcia głównego: papkin/Getty Images

Pozostałe wiadomości