Rozgrzewająca kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem. Prosty przepis na jesienny posiłek

Kasza jaglana z jabłkiem w talerzu
Kasza jaglana z jabłkiem w talerzu
Źródło: Максим Крысанов/Getty Images
Ciepła kasza jaglana z dodatkiem jabłka i przypraw korzennych to świetny sposób na rozgrzanie organizmu w długie, chłodne wieczory, które zaczynają się jesienią. Taki posiłek to również dobra propozycja śniadania. Sprawdź ten prosty, bardzo krótki przepis i kilka innych na posiłki dostosowane do aktualnej pory roku.

Przepis na kaszę jaglaną z jabłkiem i cynamonem

Składniki na 2 porcje:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • szklanka mleka (może być dowolne roślinne)
  • łyżka masła
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka miodu

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną wsypać do garnka, zalać mlekiem i gotować przez około 15 minut.
  2. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło z miodem.
  3. Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię. Dusić przez kilka minut, aż owoce staną się miękkie.
  4. Kaszę połączyć z jabłkami i posypać cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Zobacz i wypróbuj także inne przepisy na jesienne pyszności:

Zobacz wideo: Jesień w kuchni Andrzeja Polana

Źródło: x-news
podziel się:

Pozostałe wiadomości