Przepis na kaszę jaglaną z jabłkiem i cynamonem
Składniki na 2 porcje:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 2 średniej wielkości jabłka
- szklanka mleka (może być dowolne roślinne)
- łyżka masła
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną wsypać do garnka, zalać mlekiem i gotować przez około 15 minut.
- Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło z miodem.
- Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić na patelnię. Dusić przez kilka minut, aż owoce staną się miękkie.
- Kaszę połączyć z jabłkami i posypać cynamonem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Zobacz i wypróbuj także inne przepisy na jesienne pyszności:
- Jesienne drożdżówki - najlepsze przepisy na wykorzystanie sezonowych owoców i warzyw
- Jesienna zupa tajska - sprawdzony sposób na wzmocnienie odporności. Jak przyrządzić ją zgodnie ze wskazówkami dietetyka?
- Ciasto ucierane ze śliwkami. Jesienny przepis idealny
- Pikantne i rozgrzewające dania na jesień według Darii Ładochy
- Jesienna zupa ze świeżych grzybów. Pyszne i proste przepisy
Zobacz wideo: Jesień w kuchni Andrzeja Polana
Autor: Diana Ryściuk
Źródło zdjęcia głównego: Максим Крысанов/Getty Images
podziel się: